Ruševni objekti u Moćevcu opasnost za sve pješake, roditelji osnovaca posebno zabrinuti

    1 godina pre 587 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Moćevac staro pljevaljsko naselje u pjesmama opjevano, sa dosta uskih ulica i najvećim brojem objekata stare pljevaljske arhitekture, je i naselje u kome postoji dosta dotrajalih ruševnih objekata opasnih za prolaznike, a koje niko ne uklanja.

Redakciji portala PV Informer se obratilo nekoliko roditelja djece koja pohađaju OŠ „Salko Aljković“, zabrinutih za bezbjednost svoje djece prilikom puta do škole i nazad.

Redakcija portala je kontaktirala nadležne iz Sekretarijata za uređenje prostora Opštine Pljevlja i od njih dobila informaciju da uklanjanje starih dotrajalih objekata u kojima već dugo niko ne živi nije u nadležnosti opštine Pljevlja, već republičke građevinske inspekcije u okviru Direktorata za inspekcijske poslove.

Iz pljevaljske Komunalne policije redakciji je takođe odgovoreno da uklanjanje dotrajalih građevinskih objekata nije u njihovoj nadležnosti, ali da imaju obavezu da taj prostor obilježe u skladu sa zakonskim propisima.

Problem uklanjanja starih dotrajalih građevinskih objekata koji predstavljaju opasnost za pješake i motorna vozila u Pljevljima nije od juče, ali je evidentno da je u proteklom periodu bilo slučajeva uklanjanja dotrajalih objekata u Ulici Ivana Milutinovića, naselju Zlodo i kod autobuske stanice.

Da bi se problem počeo rješavati zainteresovane strane treba da podnesu zahtjev elektronskom poštom ili na neki drugi način Ministarstvu ekologije i prostornog planiranja Crne Gore, koje će preko Direktorata za inspekcijske poslove postupiti po zahtjevu, da bi se počelo sa rješavanjem navedenog problema.