exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan online
Broj pregleda članka: 317

Hoće da obiđu poslodavce i pitaju koji kadrovi im nedostaju


Hoće da obiđu poslodavce i pitaju koji kadrovi im nedostaju

Nadležni u Zavodu za zapošljavanje (ZZZ) u ovoj godini planiraju da obilaze poslodavace sa ciljem da identifikuje njihove kadrovske potrebe, ponude im usluge posredovanja, ali i predstave programe koje realizuju i aktuelne subvencije. Programom rada Zavoda za ovu godinu predviđeno je da u fokusu budu mala i srednja preduzeća, koja najčešće nemaju službe za ljudske resurse, a djeluju na prostoru cijele države.

- Zavod će u ovoj godini prioritet dati poslodavcima koji su poslednjih godina zapošljavali najviše stranaca, s obzirom na to da se gro zapošljavanja obavlja u jeku ljetnje turističke sezone - navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu ZZZ, koji je juče prenijela Mina biznis. To je, kako su naveli, ciljna grupa prema kojoj će Zavod imati konkretne aktivnosti - obilazak, anketiranje i upoznavanje poslodavaca sa benefitima ukoliko zaposle domaće radnike. Iz ZZZ su saopštili i da će tokom ove godine napori biti usmjereni na povećanje broja poslodavaca koji koriste njegove usluge. Kvalitetan servis korisnicima, kako su objasnili, obezbjeđivaće se putem oglašavanje slobodnih radnih mjesta, informisanja i posredovanja kod sezonskog zapošljavanja.

- Za ovu godinu planirano je i dalje širenje saradnje sa javnim i privatnim službama za zapošljavanje iz inostranstva na aktivnostima zapošljavanja crnogorskih građana u inostranstvu - navodi se u dokumentu.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 448833


Sanovnik


avalon ltd, pljevlja, samsung, telefoni
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja