exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV INFORMER
Broj pregleda članka: 586

Mještani zaseoka Meki do i Zasada u MZ Bobovo zbog snijega odsječeni od svijeta


Mještani zaseoka Meki do i Zasada u MZ Bobovo zbog snijega odsječeni od svijeta

Redakciji PV Informe-ra su se obratili mještani dva zaseoka koji pripadaju mjesnoj zajednici Bobovo zbog problema oko korišćenja puta od njihovih zaselaka do glavog puta koji je udaljen oko 4 kilometra.

Zbog visokih nameta na pojedinim dijelovima nekategorisanog puta do njihovih zaselaka, a koji iznose i više od jednog metra nijesu u mogućnosti da koriste svoja motorna vozila da bi u Pljevljima mogli da prodaju svoje mlječne proizvode i obavljaju druge životne potrebe. Takođe,  nijesu u mogućnosti da prevoze prijeko potrebno sijeno i stočnu hranu za domaće životinje, a i kombi za prevoz školske djece ne može da dođe do krajnjeg odredišta.

U toku zimskog perioda iz zaseoka Zasada zbog nemogućnosti korišćenja nekategorisanog puta, zatražena je pomoć od Službe zaštite i spašavanja, pa je ova služba u ovom zaseoku u predhodnom periodu imala akciju prevoza bolesnika motornim sankama.

U dva zaseoka ima oko 15 domaćinstava, sa dosta starih i bolesnih pa im je održavanje puta prijeka potreba. Navode da je nekategorisani put do ova dva zaseoka poslednji put čišćen 5. januara, a da je juče, 10. februara pokušano ponovno čišćenje i očišćena jedna četvrtina puta ali se u međuvremenu utovarivač koji je čistio put pokvario. Navode da je glavi put tokom zimske sezone čišćen uredno više puta ali da se slabo održavaju nekategorisani putevi što mještanima ovih zaselaka otežava obavljanje osnovnih životnih potreba.

Mještani ovih zaselaka apeluju na nadležne u Sekretarijatu za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode i preduzeće za održavanje lokalnih puteva da očiste put od snježnih nanosa i omoguće normalno funkcionisanje saobraćaja i obavljanje životnih potreba za sve mještane mjesne zajednice Bobovo.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 448849


Sanovnik


avalon ltd, pljevlja, samsung, telefoni
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja