Sanacija Maljevca €3,2, Jalovište rudnika Šuplja Stijena €7,8, ekološka rekonstrukcija TE €54, saglasnost na ekološku naknadu €2,5-3, putevi do Metaljke €12 m, Mihajlovice €8 i Crkvice – Vrulja €5

    9 mjeseci pre 622 pregleda Izvor: Vlada Crne Gore

Premijer Duško Marković: Danas smo u Pljevljima održali sjednicu Vlade – kako bismo baš ovdje donijeli važne razvojne odluke za ovu opštinu i građane Pljevalja, i istovremeno započeli proces otklanjanja negativnih posljedica po životnu sredinu. Te posljedice nastale su eksploatacijom prirodnih resursa, a istovremeno su mogle uticati, ili su uticale na zdravlje stanovništva.

Danas Vlada šalje jasnu poruku da je njeno opredjeljenje održiv razvoj koji prije svega podrazumijeva odgovoran odnos prema životnoj sredini, i valorizaciju resursa u skladu sa najvišim ekološkim standardima – u intersu današnje, ali i budućih generacija.

Pljevlja su uvijek bila – okosnica crnogorske industrije, i ne može se današnji ekonomski razvoj zamisliti bez valorizacije brojnih potencijala ove opštine.

Nažalost, u periodu kada su u Pljevljima nastajali privredni i industrijski giganti, nijesu postojali niti su bili obavezujući visoki standardi zaštite životne sredine. A to je u dugom periodu rada i eksploatacije dovelo do devastacije prostora i visokog nivoa zagađenja zemljišta, vode i vazduha.

Zbog toga danas građani Pljevalja nemaju onaj kvalitet života koji bi bio srazmjeran resursima koje Pljevlja imaju i kojima raspolažu.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 5960 pregleda