Sanduk sa preminulim pacijentom neprofesionalno iznešen iz Kovid bolnice u Pljevljima

    7 meseci pre 8564 pregleda Izvor: PV Informer

Redakciji portala obratila se Dragica Jović iz Bobova, opština Pljevlja povodom smrti člana porodice, koja je preminula u pljevaljskoj Kovid bolnici – bivšem vojnom stacionaru. Njeno obraćanje objavljujemo u cjelini:

„Obraćam Vam se u ime porodice Jović iz Bobova čiji sam i ja član. Naime, baba Savka Jović 1933. godište, prije 10 dana se razboljela od koronavirusa, moj brat, Ivica Jović, je prevezao poluživu iz Bobova jer su nam iz uprave rekli da je to stara osoba i da nema potrebe za nju da šalju bolničko auto, posle svakodnevnih molbi iz Kovid ambulante su nam dali auto i babu su primili u Kovid stacionar.

Od tada za nju ništa znali nismo, zovemo na telefon niko neće da se javi, a na vratima stacionara piše da su dužni svaki dan od 14 do 15h da daju informacije od stanju pacijenta. Odemo pred stacionar, čekamo po sat vremena da se neko smiluje da otvori, na pitanje kako je baba, samo bi nam odbrusili, stabilno je. Ne znamo ni da li su je presvlačili, s obzirom da je bila nepokretna i da li su joj dali času vode da popije.

Jutros su nam javili da je baba preminula. Nekoliko članova porodice je otišlo da preuzme tijelo, na šta je osoblje stacionara reklo da je dužnost porodice da opreme i preuzmu preminulu. Kad smo objasnili da ne smijemo ući u crvenu zonu oni su počeli krajnje drsko i bezobrazno da se ponašaju.

Moj brat je otišao kod direktora dr Lalovića i sve mu objasnio, na šta je on rekao da će poslati jednod radnika i da drugi mora biti iz stacionara i da je dužnost radnika da opreme i ispred stacionara iznesu sanduk sa preminulom.

Posle dužeg vremena ta dva radnika su se pojavila i na očigled porodice Jović šutirali nogama sanduk sa preminulom kroz hodnik po pločicama. Uz svu tugu zbog smrtnog ishoda doživjeli smo takvu tragediju da gledamo kako našu pokojnu babu šutiraju i na sve to se medicinsko osoblje toliko bahato i bezobrazno ponaša.

Poslije sahrane o svemu ovome će biti obavještena policija. A ja se obraćam javno građanima Pljevalja da budu upućeni o kakvim se tu neljudima i monstrumima radi. Bruka i sramota za ljudski rod, moj narode ko te liječi i u čije si ruke pao“.

Redakcija portala je o navedenom slučaju zatražila informaciju od direktora Opšte bolnice u Pljevljima dr Erduana Lalovića i dobila informaciju da je upoznat sa slučajem i da je ispitao o čemu se radi u vezi navedenog slučaja. Preminula je adekvatno liječena kao i svi ostali pacijenti u pljevaljskoj Kovid bolnici. Pacijent starije životne dobi je primljen u veoma lošem stanju i iako su primjenjene sve medicinske mjere došlo je do pogoršanja stanja i smrtnog ishoda. Provjereni su navodi da li su dva radnika tehničke službe gurala sanduk sa preminulom osobom po pločicama u okviru Kovid bolnice do izlaza iz prostorija bolnice i utvrđeno je da je sanduk guran po pločicama jer zbog težine dva radnika nisu mogli da ga ponesu. Direktor bolnice je naložio da se protiv radnika tehničke službe bolnice pokrene disciplinski postupak i utvrdi odgovornost.

Stavovi izraženi u ovom tekstu su Dragane Jović iz Pljevalja,koja se pisanim tekstom obratila redakciji portala i ne odražavaju nužno uredničku politiku web portala „PV Informer“.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26442 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11677 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11062 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10420 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9646 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9111 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8663 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8579 pregleda
%d bloggers like this: