Saopštenje Demokrata – Odnos Vlade prema Pljevljima ostao nepromijenjen

    2 godine pre 328 pregleda Izvor: PV Informer

U reakciji  Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja, na tekst objavljen u dnevnom listu „Vijesti“, vidimo da pripadnici lokalne ekspoziture režima, bolje poznati pod imenom pljevaljski DPS, doslovce shvataju kovanicu „ponavljanje je osnova politike“.

Kako drugačije protumačiti saopštenje kabineta presjednika Opštine u kojem se nabrajaju „ogromni“ uspjesi i vanvremenska pregnuća Vlade Crne Gore na teritoriji Opšitine Pljevlja, a ni riječ se ne kaže o kapitalnim projektima predviđenim za 2020 godinu, finansiranih iz kapitalnog budžeta države, na šta se u suštini i odnosi tekst iz dnevnog lista „Vijesti“.

Pošto nemaju o čemu da pišu, a moraju da opravdaju skandaloznu odluku Vlade Crne Gore da u Pljevljima neće biti finansiranih kapitalnih projekata, lokalni poštovaoci režima iznova ponavljajući prastare investicije i neke stare projekte, misle kako će i ovog puta uspjeti da zamažu oči Pljevljacima rekonstrukcijom Doma Kulture, izgradnjom Doma za stare, zakrpljenim ulicama i sl.

Prvenstveno, smatramo da vam je polovična rekonstrukcija Doma kulture nešto čega bi se svaka odgovorna vlast stidjela, dok je izgradnja Doma za stare jedina investicija koja ima smisla u ovom momentu u Pljevljima, jer zahvaljujući politici DPS-a, mladih u Pljevljima i nema.

Valjalo bi da nam rukovodstvo Opštine konkretno odgovori koji su to kapitalni projekti koji su predviđen iu Pljevljima kapitalnim budžetom za 2020. godinu? Da li je tačno da je od 91 milion predviđenih u kapitalnom budžetu, nula eura (0€) predviđeno za Pljevlja dok se za Podgoricu predviđa skoro pola, preko 40 miliona?

Takođe, valjalo bi da nam aktuelni predsjednik Opštine prokomentariše činjenicu da se Kapitalnim budžetom Vlade za 2020 godinu planira izdvajanje 6 miliona eura za toplifikaciju Kolašina?!  Da ne pomisle građani Kolašina da imamo nešto protiv pomenute investicije, ali je prosto nevjerovatno da Pljevlja nisu na listi prioriteta za projekat toplifikacije, koji bi u ovom momentu predstavljao jedini spas za katastrofalnu ekološku situaciju, dok se pomenuti projekti planiraju negdje drugo.

Ovim putem toplo preporučujemo aktuelnom presjedniku Opštine, gospodinu Goluboviću da polako počne da razmišlja u istom pravcu kao gospodin Đačić, koji je uostalom iz sličnih razloga podnio ostavku. Na ovim primjerima vidimo da životi Pljevljaka nisu na listi prioriteta ove vlasti. To apsolutno svi u Pljevljima znaju, samo lokalni predstavnici režima pokušavaju da predstave činjenicu o zanemarivanju Pljevalja od strane Vlade Crne Gore  drugačije.

Najnovije vijesti

Zov sukanja

30. novembra 2021. 16:39

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 29667 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 12967 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12326 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12002 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 11810 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11105 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10527 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10375 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9086 pregleda
%d bloggers like this: