Saopštenje UDRUŽENJA UGOSTITELJA PLJEVALJA poslije održanog sastanka sa rukovodstvom Opštine Pljevlja

    1 mesec pre 1498 pregleda Izvor: PV Informer

Mi, predstavnici Udruženja ugostitelja Pljevalja smo se danas sastali sa predsjednikom opštine, predsjednikom Skupštine opštine, sekretarom za privredu i glavnim administratorom a na inicijativu našeg udruženja.

Sastanak je protekao u iscrpnom dijalogu u kome smo iznijeli najveći dio svojih problema koji su najviše proistekli primjenama raznih mjera NKT i IJZ.

Ozbiljni problemi u našem poslovanju su krenuli počevši od primjene zakona o upotrebi duvanskih proizvoda, zatim slijedi zatvaranje početkom epidemije iz marta mjeseca ove godine, zatvaranje u julu mjesecu, pa sve do danas. Tako da je akcenat sastanka bio o mogućnostima prevazilaženja istih. Od strane predstavnika opštine je iskazano potpuno razumijevanje svih naših navoda i želja za pomoći u zajedničkom rješavanju nastale situacije.

Predstavnici opštine su obećali bezrezervnu podršku ugostiteljima u vidu oslobađanja plaćanja svih opštinskih taksi, tj. sve što je u domenu zakonskih mogućnosti lokalne uprave.

Dogovoreno je da što prije uputimo naše konkretne pisane zahtjeve lokalnoj upravi da bi nam oni mogli precizno na njih odgovoriti.

Iskazana je i mogućnost novčane pomoći u skladu sa Statutom opštine, prvenstveno zbog velikog broja sugrađana koji rade u ovom sektoru.

Mi smo još tražili da se hitno uputi inicijativa NKT i Monstatu da ubuduće koriste najmjerodavnije podatke o broju stanovnika u našoj državi a ne kao do sada po svojoj potrebi. Smatramo da je besmisleno koristiti podatke iz popisa 2011. g. ili čak *procjenu* Monstata iz 2019. g. kada već imamo podatke o broju stavnovnika u trenutno važećem biračkom spisku, po kojem su održani izbori 30. avgusta ove godine.

Upoznati smo da Dom zdravlja i medicinski centar imaju svoj krizni štab, samim tim i da veliki dio propusta u Pljevaljskoj bolnici spada u odgovornost Kriznog štaba Doma zdravlja koje mi smatramo da su najviše doprinijeli širenju virusa u našem gradu.

Nadamo se da će ovaj sastanak označiti početak ozbiljne, sadržajne i dugoročne saradnje sa lokalnom upravom.

Udruženje ugostitelja Pljevalja

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6941 pregleda