Saopštenje za medije povodom prekida vodosnabdijevanja naselja visoke zone u Pljevljima

    3 godine pre 907 pregleda

Uredno vodosnabdijevanje potrošača visoke zone bi trebalo da bude uspostavljeno u popodnevnim satima, saopšteno je tokom obilaska radova na sanaciji kvarova od strane predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića i poslovodstva DOO „Vodovod“.  Predsjednik Golubović  i predstavnici Vodovoda obišli  su radove koji se izvode na sanaciji vodovodnih objekata, nakon serije kvarova uzrokovanih pucanjem cijevi i kvarom pumpi.

Prekid vodosnabdijevanja potrošača dijela gradske visoke zone nastupio je uslijed pucanja glavne dovodne cijevi (fi 400) sa akumulacije Otilovići, na potezu od crpne stanice „Podpliješ“ prema postrojenju za preradu pitke vode „Pliješ“. Uprkos efikasnoj reakciji zaposlenih preduzeća,  izvršenoj sanaciji cijevi i puštanja vode, došlo je do pucanja druge dovodne cijevi (fi 350) i potrebe da se izvrši nabavka materijala po hitnom postupku, što je i urađeno.

Proces sanacije navedenih kvarova neočekivano se odužio zbog problema na pumpnom postojenju „Podpliješ“, kao i zbog jučerašnjeg najavljenog prekida snabdijevanja električne energije tog područja.

Zbog nastalih havarija bez vode su ostala naselja koja pripadaju visokoj zoni vodosnabdijevanja i to:  Brdo, Gagovića Imanje, dio Gornjeg Moćevca, Varoš i Potrlica, kojima će se do uspostavljanja normalnog vodosnabdijevanja voda za tehničku upotrebu dopremati cistijernama Službe zaštite i spašavanja i DOO „Vodovod“ Pljevlja.

Kabinet predsjednika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: