ŠARANOVIĆI I BOJOVIĆI U SUKOBU DO ISTREBLJENJA: Mafijaška krvna osveta, bombe i rafali odnijeli 13 života!

    2 godine pre 844 pregleda Izvor: volimpodgoricu.me

Oko za oko: Krvavi okršaj dvije porodice počeo je 2009. i, za razliku od ostalih kriminalnih obračuna srpsko-crnogorskih klanova, čiji je motiv borba za prevlast na narko-tržištu, ovaj sukob ima sasvim drugačiju pozadinu.

Krvavi rat do istrebljenja između porodica Radonjić i Šaranović, sa jedne strane, i Luke Bojovića i ljudima bliskim njimu, sa druge strane, počeo je prije tačno 10 godina, u ljeto 2009. Do danas, odnio je najmanje 13 života.

Sve je počelo 27. jula 2009. Tog dana nestao je Slobodan Radonjić, sin Danila Radonjića.

Lavina zločina

– Dani, mjeseci, godine su prolazili, a on nije pronađen. Vjeruje se da je ubijen odmah posle nestanka, ali kako je ubica uspio da sakrije tijelo, nije poznato ni danas. Ostale su bez dokaza spekulacije da je posljednji put viđen kako ulazi u automobil prijatelja Luke Bojovića, Luke Đurovića. Za razliku od svih drugih obračuna kriminalnih grupa, koje gotovo uvijek imaju isti motiv – prevlast na tržištu narkotika ili zauzimanje i držanje pod kontrolom teritorije, ovaj se već deceniju vodi iz potpuno drugog razloga – krvne osvete – kaže sagovornik.

Slobodanov nestanak podstakao je njegovog oca Danila da preko kuma Branislava Šaranovića, nekadašnjeg vlasnika kazina „Slavija“, pokuša da prikupi informacije o otmici i stupi u kontakt sa otmičarima.

– Krenuli su u potragu i dan pošto su navodno došli do određenih informacija, 8. oktobra 2009, na Dedinju je ubijen Branislav Šaranović. Dvojica napadača sačekala su ga u blizini zgrade u kojoj je živio i sa skutera u njega ispalila preko 20 hitaca – podsjeća sagovornik.

Upravo likvidaciju nekrunisanog kralja kocke na Balkanu mnogi smatraju prekretnicom koja je pokrenula lavinu ubistava iz osvete. Posle njegove brutalne likvidacije Šaranovićev rođeni brat Slobodan dao je oglas u crnogorskoj štampi i poručio ubicama i njihovim pomagačima da ih neće progoniti i da će ih bogato nagraditi ukoliko mu otkriju ko je naručio ubistvo njegovog brata.

– Zaklinjem se svojom čašću i imenom da ću direktnim izvršiocima ubistva moga brata Branislava ne samo oprostiti nego, evo, ovako javno garantovati svojom glavom i životima moje uže porodice da ih neću prijaviti policiji niti progoniti na bilo koji drugi način, ukoliko se odluče da mi povjere tačnu i proverljivu informaciju: ko je prvi s njima kontaktirao, na koji način su angažovani, ko ih je isplatio, ko je pravi nalogodavac tog posla, odnosno u čije ime i za čiji račun su to uradili? Za opisanu informaciju biće im isplaćena novčana nagrada u iznosu od šest cifara u eurima – poručio je, između ostalog, Slobodan Šaranović nakon ubistva mlađeg brata.

Navodno, nagrada nije uručena, ali je on za ubistvo odgovornim smatrao Luku Bojovića.

Brat za brata

Dvije godine kasnije, 8. septembra, ubijen je i kum njegovog brata Danilo Radonjić, a Luka Bojović je 2012. uhapšen u Španiji.

– Kad je 29. aprila 2013. u centru Beograda, dok je nosio doručak svom ocu, pokojnom direktoru beogradskog zoo-vrta Vuku Bojoviću, ubijen rođeni brat Luke Bojovića Nikola, istražiteljima je bilo jasno u kom smjeru treba krenuti. Kao ubica uhapšen je a potom i osuđen Saša Cvetanović iz Vranja, zvani Pit Bul. Međutim, na optužnici se, kao naručilac i finansijer našao Slobodan Šaranović. Nije osuđen jer je i sam ubijen prije okončanja postupka, ali je sud utvrdio da je Nikolinu likvidaciju naručio zato što je Luku smatrao odgovornim za ubistvo svog mlađeg brata – objašnjava sagovornik.

Kad je ispred zgrade u kojoj je živio u Budvi 12. marta 2017. likvidiran i sam Slobodan Šaranović, mnogi su odahnuli vjerujući da je lanac osvete prekinut. Međutim, mir na ulicama nije dugo trajao, ubistva su nastavljena.

UBISTVA ŠARANOVIĆEVIH LJUDI

27. jul 2009.

Nestao je sin Danila Radonjića Slobodan. O njegovoj sudbini do danas se ništa ne zna, ali je navodno posljednji put viđen kad je ulazio u auto Luke Đurovića, vođe barske grupe i saradnika Luke Bojovića.

7. oktobar 2009.

Branislav Šaranović (66), bivši vlasnik kazina „Slavija“ i rođeni brat Slobodana Šaranovića, ubijen je u Ulici neznanog junaka na Dedinju u Beogradu. Na njega su, navodno, pucala dvojica napadača u trenutku kad je izašao iz kola. Ispalili su 20 metaka i pobjegli motorom.

8. septembar 2011.

U Zemunu su ubijeni Danilo Radonjić i njegov tjelohranitelj Dženan Ramović. Napadači su pucali sa skutera, izrešetali automobil u kom su bili, a potom pobjegli.

12. mart 2017.

Slobodana Šaranovića su u budvanskom naselju Dubovica nepoznate ubice sačekale ispred kuće i iz kola u pokretu u njega zapucale iz dva oružja. Šaranović je samo tri mjeseca ranije pušten iz pritvora.

27. septembar 2017.

Jugoslav Cvetanović, rođeni brat Saše Cvetanovića, osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, likvidiran je u Vranju. Posle ubistva Pit Bul je javno, za govornicom Specijalnog suda, čestitao Luki što mu je ubio brata.

5. februar 2018.

Ubijen je u Zaplanjskoj ulici u Beogradu Dalibor Despotović, koji je nekada radio u obezbeđenju Slobodana Šaranovića, i navodno je on 2010. planirao da ubije Luku Bojovića.

UBISTVA LUKINIH LJUDI

29. april 2013.

U centru Beograda Saša Cvetanović ubio je mlađeg brata Luke Bojovića Nikolu. Brutalno je ubijen u Ulici carice Milice kad je krenuo da odnese doručak bolesnom ocu. Njegovo ubistvo Šaranović je navodno Cvetanoviću platio 30.000 eura.

30. septembar 2013.

U saobraćajnoj nesreći stradao je Luka Đurović, jedan od najbližih Lukinih saradnika. Život je izgubio kad je njegova prijateljica izgubila kontrolu nad „poršeom“, sletjeli su u jarak kod kotorskog tunela. Mnogi i danas ne vjeruju da je Đurovićeva smrt samo slučajnost.

1. april 2014.

Ubijen je Rade Rakonjac, prijatelj Luke Bojovića još iz perioda kad su zajedno bili u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi. Ubijen je dok je sjedio u bašti jednog beogradskog lokala.

28. maj 2018.

Dragoslav Miloradović, kum i najbolji prijatelj Luke Bojovića, koji je navodno preuzeo brigu o njegovoj porodici posle njegovog hapšenja u Španiji, ubijen je dok je sjedio ispred auto-perionice u Beogradu.

19. jun 2018.

Siniša Milić, saradnik Luke Bojovića i šef obezbjeđenja Filipa Koraća, raznijet je u eksploziji u blizini Autokomande. Sumnja se da je raznijet jer ubice nisu mogle da dođu do Koraća.

Advokat Dragoslav Miša Ognjanović, koji je pred sudom u Srbiji branio Luku, a u postupku za ubistvo njegovog brata zastupao porodicu, ubijen je ispred ulaza u zgradu.

Najnovije vijesti

Zov sukanja

30. novembra 2021. 16:39

Uvoz šest puta veći od izvoza

30. novembra 2021. 09:46

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 29663 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 12965 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12325 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12001 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 11808 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11104 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10525 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10373 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9085 pregleda
%d bloggers like this: