Sastanak za spas Rudara odložen zbog nedolaska dijela privrednih subjekata

    1 godina pre 557 pregleda Izvor: PV Informer

Sastanak predstavnika fudbalskog kluba Rudar sa predstavnicima lokalne uprave i privrednih subjekata koji posluju u Pljevljima je prolongiran za 25 jul iz razloga što se na sastanku nisu pojavili predstavnici Elektroprivrede Crne Gore i predstavnici Prve Banke, KOJI SE NISU POJAVILI IZ RAZLOGA ŠTO SU IMALI RANIJE PREUZETE OBAVEZE.

Iz tog razloga, da se ne bi odlučivalo o sudbini F.K. RUDAR u okrnjenom sastavu dogovoren je novi sastanak za četvrtak, 25 jul.

Dok se svi prvoligaši užurbano spremaju za sezonu 2019/20. u Telekom 1. CFL koja startuje 3. avgusta, Rudar je tek prije sedam dana počeo sa pripremama bez predsjednika, trenera i igrača.

Razlog finansijski problemi koji su se nadvili nad našim najtrofejnijim klubom još prošle sezone.

Prozivku je obavio vječni vatrogasac Vuko Bogavac, na okupljanju su se pojavili uglavnom mladići uz par starosjedilaca, ali Pljevljaci bi mogli da ugledaju svijetlo na kraju tunela.

Kako smo čuli, predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović se trebao danas baviti situacijom u Rudaru kroz razgovore sa predstavnicima tri privredna giganta iz Pljevalja (Rudnik uglja A.D. Pljevlja, Elektroprivreda Crne Gore i Gradira Montenegro), a navodno su svi uz još neke privredne subjekte, raspoloženi da ulože određeni novac i da “rudari” opet liče koliko toliko na organizovan klub.

Ako sve bude u najboljem redu i opština uz privredne subjekte koji posluju u Pljevljima izdvoji značajnija materijalna sredstva, Rudar bi 100. rođendan koji proslavlja naredne sezone dočekao u boljem raspoloženju. I ne samo to FSCG se obavezao da obezbijedi reflektore na stadionu pod Golubinjom, tako da će teren u Pljevljima dobiti osvjetljenje.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6591 pregleda