Sastanak za spas Rudara

    3 godine pre 865 pregleda Izvor: CDM

Dok se svi prvoligaši užurbano spremaju za sezonu 2019/20. u Telekom 1. CFL koja startuje 3. avgusta, Rudar je tek prije sedam dana počeo sa pripremama bez predsjednika, trenera i igrača.

Razlog finansijski problemi koji su se nadvili nad našim najtrofejnijim klubom još prošle sezone.

Prozivku je obavio vječni vatrogasac Vuko Bogavac, na okupljanju su se pojavili uglavnom mladići uz par starosjedilaca, ali Pljevljaci bi mogli da ugledaju svijetlo na kraju tunela.

Kako smo čuli, predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović će se danas baviti situacijom u Rudaru razgovaraće sa predstavnicima tri privredna giganta iz Pljevalja (Rudnik uglja A.D. Pljevlja, Elektroprivreda Crne Gore i Gradira Montenegro), a navodno su svi raspoloženi da ulože određeni novac i da “rudari” opet liče koliko toliko na organizovan klub.

Na sastanku bi trebalo da bude dogovoreno i ko će u narednom periodu upravljati klubom nakon odlaska dugogodišnjeg operativca Muhameda Gerine, a ukoliko obećanja budu prava i finansije stabilne sve su prilike da će Pljevljacima rukovoditi proslavljeni Damir Čakar.

Međutim, nekadašnji bombarder sigurno neće ući u klub bez čvrstih garancija…

Ako sve bude u najboljem redu, Rudar će 100. rođendan koji proslavlja naredne sezone dočekati u boljem raspoloženju. I ne samo to FSCG se obavezao da obezbijedi reflektore na stadionu pod Golubinjom, tako da će teren u Pljevljima dobiti osvjetljenje.

Danas je dan D za Rudar!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: