Savićević: Zašto sam devedesetih podržao Mila, a ne Momira

    1 godina pre 601 pregleda
Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) i legendarni fudbaler Crvene zvezde je u ekskluzivnoj ispovijesti za novi broj Nedeljnika – pored aktuelnih tema i spora koji ima sa prvim čovjekom tog kluba Zvezdanom Terzićem – govorio i o tome zašto je devedesetih podržao Mila Đukanovića poslije raskola u “velikom” DPS-u i njegovog razlaza sa Momirom Bulatovićem. Tada su, naime, Milovoj opciji podršku dali Savićević i druga velika zvijezda jugoslovenskog fudbala Predrag Mijatović.

“Bila je to 1997. godina. Đukanović je više bio lider od Momira, tako mi se činilo, a to je dokazao i kasnije. Znao sam ga lično, bio mi je komšija”, rekao je Savićević.

On je o poznanstvu sa Đukanovićem još rekao:

“Znao sam ga iz komšiluka. Nismo se družili, ali tu smo bili zgrada do zgrade. Kasnije kad sam bio u Beogradu, dok sam bio igrač Crvene zvezde, tada smo se upoznali lično. Potom je dolazio u Milano, pa smo se družili i tamo.”

Savićević je rekao i da tada nije pokrenuta tema budućnosti zajedničke države Srbije i Crne Gore zato što bi bilo “mnogo više problema”.

“Nisu još bili sazreli uslovi za otcjepljenje. Da se ušlo u to, velika vjerovatnoća da bi bio građanski rat u Crnoj Gori. Tada je bio veliki naboj kod ljudi i dobro je što je devedesetih i početkom dvijehiljaditih, kada je potpisan Beogradski sporazum, sve išlo postepeno i mirnim putem”, rekao je Savićević.

Savićević je u intervjuu za Nedeljnik rekao i da je volio Jugoslaviju, da mu je SR Jugoslavija bila draga ali da je izgubila na draži, zašto je bio za nezavisnu Crnu Goru…

Izvor: Analitika

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6822 pregleda