Savjet za kontrolu biračkog spiska: Proces uređivanja prebivališta će biti transparentan

    1 sedmica pre 93 pregleda Izvor: gov.me

Uskoro će biti pripremljen konačan tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta, poručeno je sa jučerašnje sjednice Savjeta za kontrolu biračkog spiska, kojoj su prisustvovali i članovi Radne grupe za izradu Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta.

   Nakon konstruktivne diskusije  i razmatranja pristiglih primjedbi, prijedloga i sugestija, dogovoreno je da će članovi Radne grupe, do sljedeće sjednice Savjeta pripremiti konačan tekst Nacrta zakona i prezentovati ga. Nacrt zakona će biti predat nadležnom skupštinskom odboru za reformu izbornog zakonodavstva, u cilju dalje komunikacije i koordinacije u radu, a sve u cilju dolaska do rješenja  koje će dobiti najširu društvenu i političku podršku.

„Cilj nam je da ovaj proces učinimo što transparentnijim i da dođemo do rješenja koja će na što precizniji način urediti ovu oblast,  uz puno uvažavanje ljudskih prava ali i potrebe države da ima uređen registar prebivališta, od kojeg zavisi sprovođenje mnogih javnih politika“, istaknuto je na sjednici.   

Sjednica je bila prilika da se konstatuje da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon stupanja na snagu Odluke Ustavnog suda Crne Gore, upisalo u birački spisak sve crnogorske državljane, koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje biračkog prava shodno Ustavu Crne Gore, a koji nisu bili upisani u birački spisak iz razloga potpunog oduzimanja poslovne sposobnosti.  

Najnovije vijesti

U nedjelju do 40 stepeni

31. jula 2021. 22:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 23441 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 10748 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 9215 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 8626 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8489 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 8118 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7694 pregleda
%d bloggers like this: