ŠAVNIK: PREDSJEDNIK OPŠTINE NAPUSTIO PROSLAVU ZBOG SKRAĆIVANJA HIMNE

    5 dana pre 580 pregleda Izvor: Antena M

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić, duboko je razočaran i zabrinut današnjim postupkom uprave Obrazovnog centra “21. Septembar” na proslavi dana te obrazovne ustanove.

U svom saopštenju koje je dostavio Anteni M, Jakić kaže da se sa zadovoljstvom odazvao pozivu da prisustvuje svečanosti, kako kaže, duboko njegujući sjećanje na školske dane.

Jugoslav Jakić

“Ipak, to iskustvo ostavilo me je istinski zabrinutim zbog događaja koji je uslijedio. Naime, ceremonija proslave je uključivala i izvođenje himne Crne Gore, ali na moje iznenađenje, himna je prekinuta nakon treće strofe. Težinu činjenici da je izvršeno skrnavljenje jedne od najvećih vrijednosti naše domovine dodaje i samo mjesto gdje se to desilo. U obrazovnoj instituciji, koja bi trebalo da bude primjer svojim učenicima, našoj djeci, kako se voli svoja zemlja i poštuju njeni simboli, institucije i vrijednosti”, kaže Jugoslav Jakić koji je nakon incidenta napustio proslavu.

Jakić je kazao da je obavijestio i resornog ministra, te reakciju osude očekuje i od njega, u kom slučaju bi skrnavljenje himne posmatrao kao pojedinačni slučaj koji nije naložen od strane resornog Ministarstva.

Uz oštru osudu ovakvog postupka, Jakić je pozvao nadležne iz Obrazovnog centra da javnosti objasne ovaj neodgovorni postupak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: