Savoviću sedam mjeseci zatvora zbog prijetnji Tomkiću

  • 6 mjeseci pre
  • 206 pregleda
  • Izvor: cdm.me

Osnovni sud u Beranama proglasio je Aleksandra Savovića iz tog grada krivim za ugrožavanje sigurnosti Igora Tomkića i njegove porodice i osudio ga na sedam mjeseci zatvora. Sud je Savoviću, takođe, ukinuo pritvor.

Savović je, podsjećamo, u julu postavio prijeteći video snimak na društvenoj mreži Instagram.

Na video-snimku se vidi kako Savović, u ulozi snimatelja, sa tri muškarca hoda asfaltiranom pješačkom stazom. Tada je poručio da će “svima da vrate” i to “troduplo”, te da “ne znaju što ih čeka”.

Nakon toga policija je uhapsila Savovića.

Igor Tomkić za Antenu M kaže da presudom nije zadovoljan, ali da neće uložiti žalbu.

“Što se tiče mene, ja nikada nijesam ulagao žalbu na slučaj koji je vezan za mene. Procijenite da li je posrijedi pravedna kazna ako neko za mjesec pravi dva krivična djela, pušten je iz pritvora, postoji mogućnost da ponovo napravi nešto. Ja znam da to nije odmjerena kazna. Kazna je maksimalna bila godinu, oni su mu dali sedam mjeseci. Prije toga je već bio počinilac krivičnih djela, povratnik iz zatvora. Što ja sada treba da očekujem da mi se ponovo dese nešto još gore i teže da bi država procijenila da njega ne pušte iz pritvora”, kazao nam je Tomkić.

Podsjetimo, Savović je zbog paljenja radnje Tomkića osuđen na zatvorsku kaznu, kao i Miloš Radević i Novak Petrić koji su optuženi da su pretukli Tomkića u naselju Dolac. Njima je nakon objavljivanja presuda ukinut pritvor.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.