Šćekić: Iz medija sam saznao za povlačenje Zakona o popisu, ali nisam zabrinut

    1 mesec pre 134 pregleda Izvor: dan.co.me

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić je, gostujući u emisiji „Press plus sa Rajkom Raičević“ na Adria televiziji, kazao da će Socijalistička narodna partija (SNP) ostati u Vladi i pored činjenice da je ona povukla iz skupštinske procedure Predlog zakona o popisu stanovništva.

Šćekić tvrdi da je za tu informaciju saznao iz medija zbog ranije preuzetnih obaveza. 

Kako je naveo, oko toga nije zabrinut.

Podsjećamo, jedan od uslova za ulazak SNP-a u Vladu je, između ostalih, i taj predlog zakona.

– Prije svega, nije bilo glasanja u tom pravcu. Što se tiče samog popisa, svi mi, koji smo vodili razgovore prilikom formiranja 43. Vlade o principima i uslovima, da bi se moglo ući u ovaj proces, a jedna od ključnih tačaka uz Temeljni ugovor, uz borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, uz sve one potrebe koje smo mi, konkretno SNP, zahtijevali, jeste bio i popis stanovništva- istakao je Šćekić.

Dodao je da su saglasni o tome da se zakon ne treba predložiti Skupštini dok ne prođe sve zakonske okvire, odnosno procedure, počev od javne rasprave.

– Javna rasprava traje 15 do mjesec dana. Prema tome, sve to može da se stigne. Ali je mnogo bitnije da neki posao bude odrađen kvalitetno i odgovorno. Moram reći da je, vjerovatno, u konsultaciji generalnog sekretarijata Vlade i Skupštine došlo do povlačenja, ali svakako da ćemo imati razgovor na sjednici Vlade već u četvrtak i dobićemo punu informaciju- naglasio je ministar .

Kaže da zbog već zakazanih obaveza i posjete Kliničkom centru nije imao priliku da čuje za to, osim usput – iz medija i kroz pitanja novinara.

– Nije li Vam to malo čudno? – Opet kažem, ako je vezano za ono što smo razgovarali – nije mi čudno – navodi Šćekić.

Ministar zdravlja se osvrnuo na rad Montefarma i konsatatovao da je ta firma prinudno dovedena do predstečajnog stanja, u korist druge, privatne firme.

Kazao je da je tom prilikom, svjesno, zdravstveni sistem usmjeren na jednu zdravstvenu ustanovu.

– Ako kažemo da je u sistemu snabdijevanja ljekovima zdravstvenog sistema preko 60 miliona jedna veledrogerija, mogu slobodno reći, Glosarij, onda možemo reći kako je to moglo da se desi da baš jedna firma u procentu od 80 ili 100 miliona zavisi, iz godine u godinu, za po 20 miliona se otprilike povećavala izdvajanja za ljekove, onda možemo reći: kako je moglo do toga da dođe, a da imamo svoju državnu veledrogeriju odnosno, bila nekada, više nije jer sada nabavlja uglavnom preko posrednika, a taj posrednik je ova veledrogerija koju sam pomenuo. Prema tome, Montefarm je nekada to radio. A sada je preuzeo Glosarij – zaključio je Šćekić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: