Šćekić obišao povrijeđene, porodicama poginulih izjavio saučešće

    8 meseci pre 407 pregleda Izvor: RTCG
foto: KCCG

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vukom Nikovićem, obišao je danas Klinički centar Crne Gore, gdje ih je direktorica Ljiljana Radulović informisala o trenutnom stanju povrijeđenih u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se oko podne dogodila u mjestu Obzovica, na magistralnom putu Cetinje-Budva, a koji su hospitalizovani u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Radulović je upoznala ministra da je sedam pacijenata iz cetinjske bolnice upućeno u KCCG i da se sprovode neophodne dijagnostičke i druge procedure, kao i da je iz cetinjske bolnice najavljen transport još tri povrijeđena.

„Konstatovano je da je zdravstveni sistem efikasno, brzo i sinhronizovano djelovao i u najkraćem roku zbrinuo sve povrijeđene i pružio im neohodnu zdravstvenu zaštitu“, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako tvrde, ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja, Opšte bolnice Cetinje i pripadnika Uprave policije, uz podršku kolega iz Podgorice i Budve, u najkraćem roku su bile na mjestu nesreće i pružile pomoć unesrećenima.

Šćekić je, kako je saopšteno, u stalnoj komunikaciji i sa direktorom OB Cetinje, Ivanom Ivanovićem, gdje je takođe zadržano na liječenju 17 povrijeđenih iz udesa i svi su van životne opasnosti.

„Izražavajući žaljenje zbog teške nesreće i izgubljenih života, Šćekić je porodicama nastradalih uputio izraze najiskrenijeg saučešća, a povrijeđenima brz i uspješan oporavak“, zaključeno je u saopštenju.