SD o prijavi protiv Raščića: Da nije žalosno, bilo bi smiješno

    4 meseca pre 813 pregleda Izvor: vijesti.me

Socijaldemokrate su se oglasile povodom vijesti da je Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima dalo nalog Centru bezbjednosti Pljevlja da u redovnom postupku podnese krivičnu prijavu protiv predsjednika omladine SD-a u Pljevljima, Sanina Raščića, zbog krivičnog djela izazivanje panike i nereda.

„Čovjek koji je napadnut, sada će još krivično da odgovara zbog toga. Očigledno da je sam sebe napao, sam sebi opsovao tursku majku i sam sebe politički vrijeđao. I onda je, nakon svega, izjavom da je napadnut po nacionalnoj i političkoj osnovi, izazvao nevjerovatnu paniku. Možda je trebao kao neki da pozove ratne drugove da iskopaju oružje ili da najavi bezbjednosne incidente sa tragičnim posljedicama na mirnom skupu 6. septembra i onda bi vjerovatno to nadležni tretirali kao šalu. Da nije žalosno, bilo bi smiješno“, saopšteno je iz SD-a.

Dodaju da je „klasična neistina koja se spinuje u javnosti da je targetirao sugrađane konkretne nacionalnosti da su ovo uradili, što samo govori o nenormalnom i nemoralnom, pažljivo smišljenom pritisku kojem je izložen i koji je očigledno urodio plodom kod nekih donosilaca odluka.“

Socijaldemokrate navode da nisu tako davno bile devedesete godine prošlog vijeka, kada su pljevaljske muslimane „ubjeđivali da sami sebe napadaju i da sami sebi bacaju bombe u dvorišta.“

„Nadamo se da se ponovo u Crnoj Gori ne pokušava stvoriti atmosfera u kojoj žrtva neće smjeti da prijavi napad i u kojoj će krivično odgovarati onaj koji je napadnut, a ne onaj koji je napao. I to nas ne čudi od djelova pojedinih političkih subjekata od kojih su ovakvi stavovi očekivani, ali nas i te kako iznenađuju i zabrinjavaju određena postupanja nadležnih organa jedne države“, saopšteno je iz SD-a.

Najnovije vijesti

Preminuo Jevrem Brković

24. januara 2021. 21:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13711 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8047 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7220 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6780 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6560 pregleda
%d bloggers like this: