SDP: Aktuelna vlast na izborima dobila je 38 mandata i niti jedan više

    1 godina pre 560 pregleda Izvor: cdm.me

Aktuelna vlast je na izborima dobila 38 mandata i niti jedan više, a mandati SDP-a će, kao i uvijek u ovih trideset godina našeg političkog trajanja, biti isključivo za dobro i progres države Crne Gore, njenih vitalnih nacionalnih interesa, ali i protiv bezakonja, nepravde i pohare narodne imovine. To neka bude jasno svim akterima na političkoj sceni jer je SDP, za razliku od mnogih drugih, uvijek sama birala svoj politički put a tako će biti i ubuduće, naravno rukovodeći se isključivo ciljevima građanske, evropske, antifašističke i slobodne države Crne Gore, poručeno je sa sjednice Predsjedništva ove stranke.

Oni su iskazali zahvalnost svim građanima koji su glasali za listu „SDP – Jaka Crna Gora“ i time podržali ideju političkih promjena na čistom građanskom, evropskom i državotvornom konceptu uređenja države.

SDP čestita građanima koji su velikim odzivom na izborima obezbijedili snažniji legitimitet izbornog procesa, koji nameće obavezu svim izbornim učesnicima da poštuju volju građana i s’ tim u vezi doprinose stabilnosti Crne Gore u periodu koji je pred nama.

“Predsjedništvo SDP je ocijenilo da je ostvareni izborni rezultat partije ispod očekivanja ali i da je svaki od skoro 13 hiljada glasova datih SDP-u izraz otvorene i iskrene podrške našoj politici. Naša dva mandata su rezultat časnog i iskrenog pregnuća svakog našeg člana i simpatizera, oni nijesu proizvod bilo kakvih pritisaka, ucjena ili nečasnih radnji i zato ne dozvoljavamo bilo kome da svojata izborni rezultat SDP-a”, poručuju iz SDP-a.

Predsjedništvo SDP oštro osuđuje brojne incidente, nacional-šovinističke poruke i izlive mržnje, napade na pripadnike brojčano manjinskih naroda u Crnoj Gori , kao i antidržavnu ikonografiju koja je sastavni element postizbornih manifestacija i političkih okupljanja i poziva nadležne organe da takve radnje hitno procesuiraju a vinovnike sankcionišu.

“Predsjedništvo SDP još jednom iskazuje svoju punu podršku ideji političkih promjena koja će čuvati dostignute rezultate u važnim oblastima državne politike, beskompromisno se zalažući za Crnu Goru kao građansku i sekularnu zajednicu zasnovanu na najuzvišenijim vrijednostima civilizovane, demokratske i antifašističke Evrope”, zaključuju iz ove partije.

Najnovije vijesti

CEDIS: Milionski projekti u Podgorici

23. septembra 2021. 15:10

Sjutra predstavljanje novih mjera

23. septembra 2021. 12:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26241 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11657 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10895 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10269 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9464 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8966 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8570 pregleda

Dječak se samo prekrstio i skočio

19. avgusta 2021. 8549 pregleda
%d bloggers like this: