SDP: Kongres zakazan za 29. novembar

    7 meseci pre 258 pregleda Izvor: vijesti.me

Na drugoj sjednici Odbora za pripremu Kongresa Socijaldemorkatske partije Crne Gore odlučeno je da deseti Kongres SDP bude održan 29. novembra, saopšteno je iz te partije.

„Kongres će biti održan na nekoliko različitih lokacija preko sistema onlajn konferencije kako bi se ispoštovala aktuelna epidemiološka situacija i zdravstvene mjere usljed epidemije COVID 19, čime će SDP biti prva politička partija koja će na ovaj način organizovati zasijedanje najvišeg partijskog tijela“, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali, ma sjednici Odbora je zaključeno da pripremne radnje u susret Kongresu teku po planu i u skladu sa zadatim rokovima. Na sjednici Odbora su, kako se navodi,  utvrđeni i rokovi za dostavljanje kandidatura za predsjednika partije, koji proces je maksimalno otvoren u skladu sa najvišim demokratskim standardima koje propisuje Statut SDP-a.

„SDP će na predstojećem Kongresu, pored izbora novog partijskog rukovodstva, usvojiti i političku Deklaraciju o strateškim pravcima političkog djelovanja, vođena potrebom da se partija, posebno u svijetlu novih političkih okolnosti, još snažnije profiliše kao gradjanska, reformska i državotvorna politička snaga“, kaže se u saopštenju.

Pred Crnom Gorom su, kako se navodi,  novi izazovi uspostavljanja diskontinuiteta sa brojnim štetnim i pogrešnim politikama i praksama doskorašnje vlasti, koje su dovele do krize državotvorne politike, koja se pod firmom političkih promjena od strane jednog broja političkih aktera iz Crne Gore a i van nje, želi iskoristiti za nametanje retrogradnih, antigradjanskih a time i antidržavnih politika.

„Datum održavanja Kongresa SDP – 29. novembar , poklapa se sa Danom Republike one velike Jugoslavije u kojoj je Crna Gora povratila svoju nasilno oduzetu državnost i u kojoj su svi južnoslovenski narodi ostvarili najviši stepen socio-ekonomskog i civilizacijskog razvoja u njihovoj istoriji“, kaže se u saopštenju SDP-a.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22205 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7645 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7606 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: