SDT SASLUŠAVA SUDIJU FEMIĆA U SLUČAJU ISTRAGE PROTIV VESNE MEDENICE

    2 sedmice pre 137 pregleda Izvor: Portal Press

U Specijalnom državnom tužilaštvu u toku je saslušanje sudije Vrhovnog suda Branimira Femića u okviru istrage, koja se vodi protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice, prenosi portal Libertas.

Ona je uhapšena 17. aprila zbog osnovane sumnje da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.

Medenica se sada, odlukom sudije za istragu podgoričkog Višeg suda, Suzane Mugoše, nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu.

Zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije koju je, navodno, formirao njen sin Miloš, policija je, po nalogu specijalne tužiteljke Nataše Bošković, 19. aprila uhapsila i Vasilija Petrovića, Luku Bakoča, Milorada Medenicu i Ivanu Kovačević.

I njima je sutkinja Mugoša odredila pritvor do 30 dana.

Navodni pripadnik kriminalne grupe Miloša Medenice, Vasilije Petrović, izašao je iz pritvora prije tri dana.

Prije nekoliko dana, po nalogu tužiteljke Bošković, osumnjičeni su dovedeni iz zatvora i tog dana je obavljen pretres njihovih telefona.

Libertas je prošlog mjeseca objavio je da se sin Vesne Medenice, Miloš Medenica (35), sudeći po podacima koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

On je, u presretnutim razgovorima koje je dostavio Europol, sagovorniku, policajcu Darku D. Laloviću (35), rekao da je o njegovom nezakonitom poslu upoznata njegova majka Vesna Medenica i da od nje može očekivati zaštitu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: