SDT vještači Božovićeve telefone

    1 godina pre 341 pregleda Izvor: RTCG

Službenici SDT su danas, po naredbi sudije Suzane Mugoše, sproveli radnju vještačenja telefona koji su oduzeti od pritvorenog predsjednika Opštine Budva, Mila Božovića, saznaje Portal RTCG.

Kako saznajemo, Božovićeva odbrana juče i danas Specijalnom državnom tužilaštvu i Višem sudu u Podgorici dostavila više desetina stranica dokaza u njegovu korist.

Među dokumentima koji su dostavljeni od strane Božovićevih advokata nalaze se transkripti javnih sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu, na kojima su zabilježena izlaganja Mila Božovića.

U spisima koji su predati SDT-u i sudu nalaze, između ostalih, se i materijali iz dva arbitražna postupka koja se po tužbama kompanije WTE vode protiv opštine Budva, a je ukupna vrijednost preko 70 miliona eura, iz kojih dokumenata se, navodno, vidi da se Božovićev pritvor i odsustvo sa radnog mjesta u opštini negativno odražava na mogućnost uspjeha u tim postupcima.

Božović je uhapšen 13. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

Njemu je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor do 30 dana, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva.