Šef Unicef-a u CG posjetio Dnevni centar i Zračak nade

    2 dana pre 159 pregleda Izvor: facebook

Juče je u JU „Dnevni centar Pljevlja“ i NVU „Zračak Nade“ boravio šef kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori, g-din Huan Santander sa saradnicima.

Tokom posjete, g-din Santander je obišao radne prostorije organizacija, kao i adaptirani prostor u potkrovlju koji je u fazi opremanja za potrebe odraslih osoba sa invaliditetom. Takođe je razgovarao sa korisnicima usluga i uzeo učešće u različitim aktivnostima.

Dnevni centar Pljevlja i NVU „Zračak Nade“ već dugi niz godina sarađuju sa UNICEF-om koji je do sada podržao veliki broj projekata, obuke stručnih radnika, rad volonterskih klubova. U saradnji sa UNICEF-om opremljena je i senzorna soba. A UNICEF je podržao i razvoj ICT platforme za podršku pružanju usluga socijalne i dječje zaštite.

Dnevni centar Pljevlja je trenutno uključen u programe koje realizuje MPNKS, a podržava UNICEF Montenegro. Program se odnosi na poboljšanje dodatne stručne podrške kojom su obuhvaćena djeca iz škola i vrtića kojima je potrebna podrška stručnih radnika u okviru poludnevnog boravka.

Predstavnici ovih ustanova su sa Santanderom razgovarali o poboljšanju medjusektorske saradnje između sektora zdravstva, obrazovanja i socijalne i dječje zaštite koja je preduslov za adekvatnu podršku razvoju sposobnosti djece sa smetnjama u razvoju i njihovo uključivanje u život zajednice.

G-din Santander je izrazio zadovoljstvo radom ovih ustanova i posjetom i istakao da je podrška djeci i mladima sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama prioritet. Takođe je naglasio da je za UNICEF važno da nastave podržavati Dnevni centar, nevladine organizacije kao i nacionalne i lokalne vlasti kako bi se našao održivi model finansiranja ovakvih usluga.

Posjeta je protekla u prijatnoj atmosferi, druženju i razmjeni korisnih informacija. Za ovu priliku korisnici usluga Dnevnog Centra Pljevlja su njihovim prijateljima iz kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori priredili prigodan doček i uručili poklone koje su sami izradili u radno-okupacionim radionicama: pustovanja vune, dekupaža i šivenja.

Iz „Dnevnog centra“ i „Zračka nade“ zahvalilil su gospodinu Santanderu i njegovim saradnicima na posjeti i izrazili zadovoljstvo zbog narednih aktivnosti i nastavka saradnje.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22194 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7641 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: