Selma Šljuka stigla u Crnu Goru: Kartu mi je kupio tekst objavljen na CdM-u

  • 2 sedmice pre
  • 1383 pregleda
  • Izvor: cdm.me

Crnogorka Selma Šljuka vratila se juče u Crnu Goru. Samo nekoliko dana nakon što je CdM objavio njenu ispovijest sa prekookeanskoog borda kompanije Norwegian Cruise Line, gjde je bila “zarobljena” preko 70 dana, kompanija joj je kupila kartu. U stvari, kako Selma kaže, kartu joj je kupio tekst koji je objavljen na CdM-u.

Priča o Crnogorki zarobljenoj na brodu u Barseloni stigao je čak do čelnika kompanije u Majamiju. Kada su ga pročitali, Selma je dobila poziv za razgovor.

“Dva dana nakon što je članak izašao zvali su me u kancelariju na razgovor sa direktorom. Iz Majamija su mu poslali moje ime i članak preveden na engleski. Razgovor nije bio prijatan, ali nije bilo važno, istina nikad nije prijatna. I tako, sat vremena kasnije dobila sam kartu”, ushićeno priča Selma.

Let je bio na relaciji Barselona – Frankfurt – Zagreb – Dubrovnik. Crnogorska ambasada u Španiji je u rekordnom roku obezbjedila sve tranzitne papire i Selma je juče mogla da krene. Tačnije, Selma i još dvoje crnogorskih državaljana koji su sa njom krenuli nazad u domovinu.

“Stigla sam u Dubrovnik oko 21.30 i onda taksijem do crnogorske granice. Pješke smo prešli granicu riječima “Mi dosli kući”. Na granici me čekao žuti mačak. Jao, kako smo se izmazili. Bilo je kao da sam sve te dane bila u komi, i probudila sam se, a svijet se promijenio. I tako, stigli smo u Igalo, u karantin poslije karantina. Ali kad je prošlo 72 dana proći će i ovih 14. Zahvalna iz sveg srca”, zaključuje priču Selma.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.