Sjutra će u Pljevljima biti potpisan Sporazum o osnivanju Platforme za pravednu tranziciju

    7 mjeseci pre 223 pregleda Izvor: PV Informer

NVO Eko-tim organizuje prvi sastanak nacionalne Platforme za pravednu tranziciju koji će se održati 03.12.2019. godine u hotelu Franca, Pljevlja  sa početkom u 12 h.

Na sastanku će zvanično biti potpisan Sporazum o osnivanju  Platforme za pravednu tranziciju. Svrha ovog Sporazuma je uspostavljanje Platforme za  pravednu tranziciju koja ima za cilj da kroz zajedničko djelovanje svih aktera: nevladinih organizacija, političkih partija, eksperata, predstavnika državne uprave, medija, individualaca i pojedinaca koji podržavaju ideju pravedne trazicije, doprinese kreiranju javnih politika sa ciljem da se lokalne ekonomije koje se zasnivaju na proizvodnji uglja transformišu u održive ekonomije zasnovane na ekonomskim aktivnostima koje će obezbijediti nova radna mjesta i dati podršku ljudima zaposlenim u sektoru uglja koji će najviše trpjeti od procesa tranzicije.

Pored potpisivanja Sporazuma na sastanku će zvanično biti predstavljena i analiza “Uticaj sistema ETS (sistem trgovanja emisijskim kvotama) na rad termoelektrane Pljevlja”

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 5983 pregleda