Sjutra izricanje prve „SKY“ presude pred Višim sudom

    3 sedmice pre 321 pregleda Izvor: dan.co.me

U Podgoričkom Višem sudu  za sutra je zakazano izricanje presude u predmetu protiv Lazara Ilića i grupe.  To će biti prva presuda koja je izrečena za neki sudski predmet u kojem je tužilaštvo kao dokaz predstavilo  „SKY “ komunikaciju.

Podsjećamo, Lazaru Iliću i grupi sudilo se  za planiranje likvidacije Marka Ljubiše Kana 2021.godine. Pored Ilića optuženi su i Strahinja Savić, Grga Milićević, Miloš Klečak i Nikola Mileković koji je u bjekstvu.

Navodi optužnice:

Prema navodima optužnice, Lazar Ilić je trebao da ubije Kana. Kako navodi tužilaštvo, prijatenj od Kana, Goran Slovinić je 22. janura 2021. zaustavio Strahinju Savića i tražio od njega da mu kaže ko ga je poslao jer je prethodno primjetio da se ovaj optuženi ponaša sumnjivo i već dva dana nadgleda lokal,,Kadmo” u kojem je boravio.

Verbalni konflikt Slovinića i Savića registrovali su policajci koji su se nalazili u blizini, navodi SDT. Nakon toga je on priveden.

Prema navodima optužnice, Ilić, Savić,Milićević, Klečko i Mileković su tokom 2020. Godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formirala za sada nepoznata osoba sa nadimkom Džoni.

Pored osoba koje se nalaze na optužnici članstvo u ovoj kriminalnoj organizaciji prihvatila su za sada i druga neidentifikovana lica sa nadimcima Krojač, Mateo Odin, Sajarac, Matkal, Sepforiti i drugi.

Džoni sa Vračara, prema navodima SDT, je bio zadužen za planiranje i finansiranje izvršenja najtežih krivičnih đela. Savića je imao zadatak da prati i opservira kretanje mete.

Grga i Klečak su se prihvatili izvršioce krivičnih đela prevoze preko graničnih prelaza i povezuju sa drugim članovima kriminalne organizacije, sumnja SDT.