Skoro 40 hospitalizovanih u Kovid odjelenju Opšte bolnice u Pljevljima na kiseoničkoj potpori

    3 sedmice pre 981 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Situacija u Kovid bolnici u Pljevljima se mijenja iz sata u sat dok se medicinsko osoblje zbog teške epidemiološke situacije u gradu nalazi na granici fizičke i mentalne izdržljivosti. Trenutno ima svega nekoliko slobodnih postelja, dok su na kiseoniku skoro svi hospitalizovani pacijenti u Kovid bolnici u Pljevljima, njih skoro 40 koliko su i smještajni kapaciteti. Menadžment bolnice je u stalnoj komunikaciji sa rukovodstvima zdravstvenih kovid ustanova u Crnoj Gori, zbog obezbjeđivanja smještajnih kapaciteta za kovid pacijente iz Pljevalja, jer je epidemiološka situacija u Pljevljima oko prihvata teških Kovid slučajeva daleko složenija u odnosu na ostale kovid centre u Crnoj Gori. Proteklih dana je iz Opšte bolnice u Pljevljima u zdravstvene Kovid centre u Beranama, Baru i Nikšiću poslato ukupno 7 pacijenata iz Pljevalja, od kojih je jedan od 3 pacijenta koji su poslati u Berane u izuzetno teškom zdravstvenom stanju.

Zbog pozitivnih slučajeva korone virusa u okviru menadžmenta Doma zdravlja u Pljevljima i ogromnog priliva građana koji se javljaju na preglede u Kovid ambulantu i ogromnih gužvi i velikog čekanja na preglede, menadžment Opšte bolnice u Pljevljima je da bi olakšao rad zdravstvenim radnicima u Kovid ambulanti Doma zdravlja, kontejner za preglede građana koji imaju neke simptome koji mogu ukazivati na koronu, izmjestio sa ulazne kapije na lokaciju pored Kovid odjelenja u krugu bolnice, gdje su takođe počeli pregledi građana. Proteklih dana i u bolničkoj ambulanti (privremenom kontejneru) obavljen je ogroman broj pregleda građana.

Iz menadžmenta bolnice će zbog novih momenata vezanih za pojavu korone virusa među korisnicima Doma starih u Pljevljima i eventualne potrebe hospitalizacije većeg broja korisnika Doma, zatražiti mišljenje i pomoć nadležnih republičkih zdravstvenih organa, jer mjesta za takve eventualne krizne situacije i hospitalizaciju većeg broja korisnika Doma u Kovid odjelenju Opšte bolnice u Pljevljima nema.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27468 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11863 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11726 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11085 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10426 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9835 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9322 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9068 pregleda
%d bloggers like this: