Sledeće sedmice opština Pljevlja nastavlja radove na nekoliko značajnih projekata

    1 mesec pre 374 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Prošle godine počela je rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Oslobođenja od Kamenog mosta pa do Saveza, ukupne dužine oko 660 metara (glavni i sekundarni cjevovod), a izvođač radova je „Doo Indel“ iz Podgorice. Investitor radova je Direkcija za razvoj i investicije opštine Pljevlja.

Do kraja građevinske sezone u prošloj godini je izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže do raskrsnice ulica Oslobođenja i Kožarske ulice. Na dionici puta na kojoj su izvedeni radovi položene su vodovodne cijevi velikog profila i urađeni priključci prema poslovnim i privatnim objektima.

Ugovorom je planirana ugradnja distibutivnog cjevovoda DN 200 mm i sekundarnog cjevovoda DN 110 mm sa svim priključcima za stambeno-poslovne objekte u ovoj ulici.

Prema izjavi potpredsjednika opštine Nenada Rubežića nastavak radova u ulici Oslobođenja će početi sledeće sedmice i ovim radovima će se omogućiti pouzdanije napajanje gradske mreže vodom iz postrojenja Pliješ, smanjiti gubici na mreži i riješiti problem sa održavanjem starog cjevovoda.

Takođe se planira skori početak rekonstrukcije gradske fontane. Pregovara se sa dvije firme specijalizovane za ugradnju izolacionih materijala. Za ovu rekonstrukciju neće biti potrebna tenderska procedura, jer se radi o poslovima za koje je vrijednost izvedenih radova manja od 5 hiljada eura, direktnom pogodbom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: