Šljukić: Nisam uznemiravao monahe, za mene su groblja i vjerski objekti svetinje

    8 meseci pre 3775 pregleda Izvor: PV Informer

Redakciji portala „PV Informer“ obratio se Bato Šljukić , dugogodišnji radnik lokalnog preduzeća „Komunalne usluge“, da iznese svoju stranu priče u vezi medijskih natpisa da je vrijeđao monahe i goste manastira Svete Trojice i da nije bio na radnom mjestu kad su koze ušle u dio groblja u kome se sahranjuju pripadnici islama, zbog čega je suspendovan sa radnog mjesta.

Šljukić tvrdi da u ovom lokalnom preduzeću radi već 24 godine i da mu groblja predstavljaju najveće svetinje kao i svi vjerski objekti za čije se očuvanje borio i prisustvovao na svim litijama u gradu.

Kršten je u manastiru Svete Trojice kao njegovo troje djece, pa je notorna laž da on kao Srbin i vjernik srpske pravoslavne crkve vrijeđa svoje vjerske velikodostojnike i njihove goste.

Takođe tvrdi da je nekoliko puta istjerivao koze koje ulaze u groblje preko niske ograde gdje se sahranjuju pripadnici islama.

Kako kaže posebno ga je dirnuo slučaj majke koja je prošle godine sahranila sina jedinca, a koze su joj sa groba počupale svo cvijeće, koje je redovno u toplim danima zalivala.

Iz tog razloga je otišao do manastira i razgovarao jedino sa mladićem koji je zadužen za čuvanje koza i saopštio mu da koze ulaze u groblje.

Šljukić tvrdi da su i ranijih godina koze ulazile u groblje, a niko se nije potrudio da ogradu oko groblja podigne na veći nivo, kako koze ne bi ulazile u groblje. Takođe tvrdi da je u navedeno vrijeme bio na radnom mjestu za šta, kaže, ima i svjedoke.

Redakcija portala je prije dvije godine dobila više fotografija iz gradskog groblja Ravni, gdje se vidi čitavo stado koza ušlo u groblje sa dijela groblja gdje se sahranjuju pripadnici Islamske vjeroispovjesti, gazeći po grobnim mjestima.

Redakcija portala je tom prilikom kontaktirala Mila Bujišića, koji je u to vrijeme bio vršilac dužnosti direktora lokalnog preduzeća „Komunalne usluge“ i od njega dobila informaciju da se radi o kozama sa Manastirskog imanja koje dolaze i do kompleksa groblja Ravni i često pokušavaju da uđu i u samo groblje.

Bujišić je tom prilikom izjavio da će obaviti razgovor sa starješinama manastira Svete Trojice da se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali. Istovremeno je dao nalog stražarskoj službi da obiđe kompletnu ogradu oko gradskog groblja i utvrdi da li je negdje ograda oštećena. Ono što takođe predstavlja problem je što je metalna ograda dosta niska.

U svakom slučaju nekontrolisano kretanje domaćih životinja po grobnim mjestima, koja mogu da prave štetu ne bi smjelo da se dešava, a da ne govorimo o povrijeđenim osjećanjima rodbine, čiji su najmiliji sahranjeni u gradskom groblju.