Slučaj „obijanja depoa“: Identifikovane tri osobe, sumnja se da su iz Srbije

    2 sedmice pre 522 pregleda Izvor: dan.co.me

Istragom povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici identifikovana su tri lica. Kako nam je saopštio izvor blizak istrazi, sumnja se da su pomenute osobe iz Srbije i da su povezane sa radnjama kopanja podzemnog tunela od obližnjeg stana do depoa Višeg suda.

Direktor Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić sjutra je u posjeti Beogradu povodom dobijanja informacija vezanih za ovaj slučaj. Podsjećamo, prije šest dana u javnost je odjeknula vijest da je pokrenuta istraga povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici.

Dan nakon toga ovo lice mjesta opisuje se kao „filmska scena“, jer je otkriveno da je u zidu depoa Suda koji se nalazi u centru Glavnog grada probijena rupa.

Zatim istraga utvrđuje da se zapravo radi o tunelu dugačkom oko 40 metara koji vodi od stana obližnje zgarde do mjesta u kojem su, kako se do sada smatralo, na najbezbjedniji način smješteni dokazi i sudski predmeti među kojima je i oružje iz ubistava i velika količina droge čija je ulična vrijednoist više desetina miliona eura.

Za sada je utvrđeno da je iz depoa ukradeno oružje koje je dio dokaznog materijala u određenim sudskim postupcima i da su neki od sudskih predmeta ispreturani.

Istraga je i dalje u toku.