Snijeg iznenadio zimsku službu za čišćenje ulica – Oboreno drvo ispred Lovćen osiguranja

    1 godina pre 1093 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Snijeg koji je drugog dana vikenda intezivno padao u Pljevljima i do jutra dostigao visinu od преко 40 cm, stvorio je probleme zimskoj službi za održavanje gradskih ulica, a istovremeno napravio i štetu drveću koja je ruše pod opterećenjem teškog snijega.

U jutarnjim časovima veoma prometna ulica Narodne revolucije je okovana ledom debljine i do 5 cm, što sugeriše na mogućnost da se nije blagovremeno sklanjao snijeg sa asvalta. Zaleđene ulice sa naslagama leda svakako predstavljaju opasnost za pješake i vozače motornih vozila.

Prema izvještaju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore temperatura u Pljevljima jutros u 6:50 h iznosila je -2 °C, dok je na Kosanici u 7 časova iznosila -4,1 °C.

Prema podacima sa Mjerne stanice u Gagovića imanju, vazduh u Pljevljima je jutros u granicama propisanim zakonskim normama.

Ponedjeljak, 27.02.2023. Vremenska prognoza ZHMS :

Umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, a u planinama na sjeveru povremeno susnježica i snijeg. U drugom dijelu dana više padavina, lokalno pljuskovi i grmljavina. Vjetar uglavnom slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 1 do 15 stepeni.

AMSCG : Nestabilne vremenske prilike i kiša koja pada  u većem dijelu zemlje uslovila je da se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima. Na sjeveru se saobraća otežano zbog raskvašenog i ugaženog snijega, A skreću pažnju i na učestale sitnije odrone. Savjetuju maksimalno opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila .

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnim signalizacijom.

Na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića Tara, u mjestu Dobrilovina, saobraćaj u prekidu za sve kategorije vozila.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 12  saobraćajnih nezgoda   u kojima je 1 osoba zadobila teže a  1 osoba zadobilo lakše povrede.