SNP: 19. GODINA ČEKAMO PRAVDU

    1 godina pre 268 pregleda Izvor: PV Informer

Na današnji dan prije 19 godina mučki je ubijen jedan od nas –  Duško Jovanović, urednik dnevne novine Dan, jedan od osnivača Socijalističke narodne partije, dugogodišnji poslanik SNP u crnogorskom Parlamentu. Ni danas, devetnaest godina poslije, nema javnog odgovora na pitanje ko je ubio Duška Jovanovića, ko je pucao i zbog čega.

Vjerujemo da je iza nas vrijeme kada je novinarstvo u Crnoj Gori bilo zarobljeno od strane režima, od strane onih koji su Crnu Goru doveli na najnižu ljestvicu u svakom smislu. Nekada ponosna država zbog tih i takvih je postala prepoznata u svijetu po kriminalu i korupciji, po obračunima klanova, ubistvima i sumnjivim poslovima.

Od kada se prije tri godine Crnoj Gori dogodio narod i vratila vjera u demokratiju i vladavinu prava, vratila se i nada da će brzo stići i odgovori na pitanja ko je i zašto ubio Duška Jovanovića. Konačno je Crna Gora na pravom putu.

Za Socijalističku narodnu partiju, Duško Jovanović je oduvijek bio simbol istine i pravde i istrajaćemo u tome da se konačno saopšte odgovori na pitanja koja postavljamo već 19 godina. 

Duško je za svoju slobodno izgovorenu riječ dao svoj život. Dužni smo da zbog istine i pravde za koju se borio, zbog njegovog rano prekinutog časnog i poštenog života, saznamo ko je to sebi dao za pravo da nekome oduzme život kako bi prikrio svoja nepočinstva. I da ga stigne kazna kakvu zaslužuje.

Uvjereni smo da je taj dan blizu.

Socijalistička narodna partija Crne Gore