SNP CG: Neophodno mnogo bolje planirati narednu turističku sezonu, imajući u vidu sve teškoće koje su izazvale zdravstvena i ekonomska kriza

    4 meseca pre 194 pregleda Izvor: PV Informer

Svjetski dan turizma Crna Gora obilježava u nikad težem stanju. Pandemija korona virusa pokazala je koliko je crnogorska ekonomija ranjiva i krhka, te da, zasnovana isključivo na turizmu, na duge staze ne može biti održiva. 

Država, koja svoje postojanje temelji samo na jednoj privrednoj grani, ne može se nadati stabilnoj ekonomskoj situaciji, a krize poput ove surovo podsjećaju da je osim turizma potrebno graditi i industriju i poljoprivredu.

Osim pandemije Covid 19 koja je potpuno promijenila shvatanje turizma, problemi koji u kontinuitetu prate turizam u Crnoj Gori, kao što su prekomjerna gradnja stanova, previsoke cijene, buka, loše saobraćajnice, gužve na putevima, vašarski karakter turizma tipičan za pojedine gradove, moraju što prije biti otklonjeni. 

Tu su, naravno, i konstantni napadi na naša prirodna bogatstva, koja smo prinuđeni da branimo od “uspješnih” biznismena, kako onih koji žele da grade hotele na pjeni od mora ili u okviru nacionalnih parkova, tako i onih koji naše rijeke izgradnjom malih hidroelektrana žele da smjeste u cijevi. Pri tome, zaboravlja se da su prirodno blago i netaknuta priroda naši glavni aduti i ključni razlozi zbog kojeg turisti dolaze u Crnu Goru.

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da je neophodno mnogo bolje planirati narednu turističku sezonu, imajući u vidu sve teškoće koje su izazvale zdravstvena i ekonomska kriza. U skladu sa tim, Crnoj Gori je neophodan jasan plan djelovanja u narednim godinama, kako bismo povratili ugled poželjne turističke destinacije koji smo prokockali zbog lošeg upravljanja Covid krizom od strane DPS kadrova okupljenih u Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti. 

Kao dio nove vlasti, uradićemo sve da našoj državi vratimo mjesto koje joj pripada na turističkoj mapi svijeta, što će biti od ključne važnosti i za poboljšanje ukupne ekonomske situacije. 

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13884 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8055 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7235 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6796 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6600 pregleda
%d bloggers like this: