SNP: Do konstituisanja nove vlasti zaustaviti zapošljavanje u državnim institucijama

    1 mesec pre 292 pregleda Izvor: PV Informer

Socijalistička narodna partija Crne Gore zahtijeva od i dalje nadležnih organa da do konstituisanja nove vlasti u Crnoj Gori zaustave zapošljavanje u državnim institucijama, saopštili su danas iz te stranke.

“Svjedoci smo da DPS po svojoj staroj matrici i nakon završenih izbora u školama i drugim državnim ustanovama svojim članovima izdaje rješenja za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme. Doduše, ovoga puta su potpomognuti svojim koalicionim partnerima iz SD-a. U pitanju je klasična zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe. Ovim činjenjima se što prije mora stati na kraj”, ističu u SNP-u.

Kako dodaju, prema informacijama koje njihova partija dobija od građana širom Crne Gore, odlazeći ministri i ostali partijski funkcioneri, obilazeći crnogorske opštine ovih dana daju instrukcije direktorima brojnih državnih institucija da, dok traje prelazni period formiranja nove vlasti, upošljavaju svoje partijske kadrove.

“Vjerovatno one kojima su tokom kampanje obećali posao za određeni broj glasova. Tako je u nekim školama i drugim ustanovama preko noći zaposleno mnogo onih “koje je prepoznao teren” kao zaslužne građane. Pored praznog budžeta i ostalih praznina i pukotina koje je napravila dosadašnja vlast, u amanet novoj demokratskoj vladi ostavljaju se dodatni problemi. Građani su opravdano revolitirani ovakvim činjenjima DPS i njegovih partnera, i traže da se sa tim stane. Jer šaljući dosadašnju vlast u političku prošlost, računali su da će se vratiti davno izgubljena vladavina prava i pravde”, navode u SNP-u.

U toj partiji napominju da se takav način zapošljavanja mora odmah okončati, te naglašavaju da će biti raskinuti svi ugovori o zapošljavanju koji su u međuvremenu sklopljeni, što znači da će nad istima biti obavljena nezavisna revizija i utvrdiće se činjenično stanje.

“To podrazumijeva i podnošenje krivičnih prijava protiv svih lica koja su obavljala nezakonita zapošljavanja”, poručuju iz SNP-a.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6792 pregleda