SNP: Nastavićemo da se borimo za poboljšanje socijalnog statusa građana

    2 sedmice pre 82 pregleda Izvor: PV Informer

Povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, Socijalistička narodna partija Crne Gore naglašava da će nastaviti da se bori za poboljšanje socijalnog statusa naših građana, saopšteno je iz SNP-a.

“U tom smislu, važno je istaći da su već preduzeti prvi koraci na tom putu u smislu predlaganja izmjena zakona koje se tiču uvođenja dječijeg dodatka za djecu predškolskog uzrasta, obezbjeđenja besplatnih udžbenika za sve osnovce, te povećanja minimalne zarade i staračkih naknada. Sve navedeno je dio programskih opredjeljenja naše partije za koja se zalažemo dugi niz godina” poručuju u saopštenju.

Iz SNP-a navode, da u skladu sa proklamovanom namjerom unapređenja položaja građana, Vlada je usvojila i paket mjera podrške privredi i građanima za prvi kvartal ove godine, vrijednosti 163 miliona eura, a kojim je predviđena podrška ranjivim kategorijama stanovništva kroz dodjeljivanje jednokratne novčane pomoći.

“Takođe, pozdravljamo najavu premijera Zdravka Krivokapića da sprovede reforme cjelokupnog sistema socijalne zaštite kako bi ona bila usmjerena ka onima kojima je zaista potrebna, a posebno osnivanje Direkcije za socijalnu pravdu u okviru Ministarstva finansija i socijalnog staranja koja će biti nadležna za pravednu i zakonitu raspodjelu pomoći najugroženijim građanima” ističu iz SNP-a.

Najavljena prodaja skupocjenih automobila, dodaju,  je dobar potez ka vraćanju sredstava u budžet i njihovo usmjeravanje ka onima kojima su najpotrebnija.

“Takođe, smanjenje potrošnje za telefone, reprezentaciju i slične troškove doprinijeće opredjeljivanju novca za najugroženije kategorije stanovništva. Prošlo je vrijeme zadovoljavanja ličnih i partijskih interesa i došao trenutak kada se treba misliti o dobrobiti naroda i budućnosti naše države”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 8. mart

7. marta 2021. 18:51

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 16081 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8199 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7354 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7018 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7012 pregleda