SNP: Očekujemo da pojedini mediji konačno prihvate činjenicu da je došlo do ozbiljnih promjena u državi

    1 mesec pre 93 pregleda Izvor: PV Informer

Socijalistička narodna partija Crne Gore čestita svim poslenicima javne riječi 23. januar, Dan novinara Crne Gore, uz nadu da će im sloboda izražavanja, borba za istinu i profesionalizam, biti ideja vodilja u budućem radu.

Vjerujemo da će se položaj novinarske branše u Crnoj Gori poboljšati, što znači da više neće biti problema u njihovom regulisanom radnom statusu, povećanju plata i poboljšanju uslova rada. A prije i iznad svega u njihovoj bezbjednosti. Vrijeme je da nadležni državni organi učine sve da prestanu pritisci, a pogotovo, napadi na novinare jer nema demokratije bez slobodnog novinarstva.

U Crnoj Gori se nakon gotovo 30 godina promijenila vlast pod čijim su “pokroviteljstvom” često napadani novinari koji su kritikovali vlast, govorili o korupciji, organizovanom kriminalu i kršenju ljudskih prava, a vinovnici napada ili pritisaka nisu sankcionisani. 

Vlast se jeste promijenila ali za pojedine novinare i medije još uvijek, izgleda nije. No, treba vremena za svaku vrstu promjena, tako da očekujemo da će se i to brzo promijeniti, tj. da će pojedini mediji konačno prihvatiti činjenicu da je došlo do ozbiljnih promjena u našoj državi.

Ovakva atmosfera na medijskom nebu Crne Gore, ne odgovora nikome, ni poslenicima javne riječi, ni društvu u cjelini.  Nema pravde niti će biti  boljitka ovom društvu, dok se konačno ne privedu pravdi ubice i nalogodavci ubistva Duška Jovanovića, urednika lista „Dan“, koji je na oltar slobode medija dao i svoj život, ali i potpuno rasvijetle svi ostali slučajevi napada na novinare.

Ovim putem, SNP upućuje iskrene čestitke najstarijem esnafskom Udruženju novinara Crne Gore, koje obilježava veliki jubilej – 150 godina postojanja.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 6. mart

5. marta 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 15929 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8186 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7345 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7002 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6986 pregleda