SNP podržava da izbori budu u jednom danu

    2 dana pre 125 pregleda Izvor: Dan

Preporuka koja godinama stiže sa međunarodnih adresa, da se odredi jedan datum za održavanje lokalnih izbora u teoriji je prihvatljiva i vlasti i opoziciji, ali kad god dođe do trenutka da se to rješenje i implementirau zakon, koji tretira tu oblast, i usvoji, dođe do nekog „zastoja“.

Lokalni izbori u jednom danu materija su Zakona o izboru odbornika i poslanika, koja zahtijeva širi konsenzus parlamentarnih političkih partija, imajući u vidu da se usvaja dvotrećinskom većinom. Nakon martovskih lokalnih izbora u Nikšiću, i majskih u Herceg Novom, Crnu Goru očekuju još tri izborna ciklusa na lokalnom nivou, i to na jesen u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju.

Član skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu i poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Vukić ističe da bi usvajanje takvog zakonskog rješenja svi lokalni izbori u jednom danu rasteretilo političku scenu stalnih tenzija, građane pogotovo, ali da za to treba širok konsenzus u parlamentu koji sada nemaju.

Naglašava da je za SNP takvo rješenje prihvatljivo i poželjno.

“Ovog trenutka nemamo zakonsko rješenje kojim bismo mogli da odložimo redovne izbore, koji treba da budu održani na jesen u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju… Socijalistička narodna partija Crne Gore stoji na raspolaganju i podržaće zakonsko rješenje kojim bi se izbori organizovali u jednom danu, kako bismo rasteretili političku scenu od stalnih tenzija i podjela u društvu, ali za to je potreban široki konsenzus, koji mi ovog trenutka nemamo iz razloga što jedan dio opozicije bojkotuje rad Skupštine iz njima znanih političkih razloga”, kazao je Vukić za Dan.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22194 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7641 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: