SNP: Učiteljica iz Ulcinja zloupotrijebila djecu u političke svrhe, Šehović da reaguje

    2 meseca pre 399 pregleda Izvor: PV Informer

Socijalistička narodna partija poziva još uvijek aktuelnog ministra prosvjete Damira Šehovića da reaguje na očiglednu  zloupotrebu djece u političke svrhe u slučaju učiteljice iz Ulcinja Fljorinde Baše koja je na FB profilu objavila fotografiju svojih đaka sa prekštenim rukama koji oponašaju orla sa albanske zastave.

Učiteljica Fljorinda Baša je, kako se vidi na fotografiji koja kruži društvenim mrežama, podsticala đake osnovne škole Boško Strugar da prekste ruke oponašajući orla sa albanske zastave, a sve u čast praznika države Albanije Dan zastave. I u ovom slučaju se radi o zloupotrebi djece, upotrebi simbola druge države, podsticaju na podjele i tome slično.

Istina je da je Dan zastave i Dan proglašenja nezavisnosti Albanije jedan od najvažnijih datuma albanskog naroda, ali je nedopustivo zloupotrebljavati djecu u političke svrhe.

Valja se podsjetiti da je ministar Šehović koji za par dana to više  neće biti,  zajedno sa direktoricom Osnovne škole Jugoslavija u Baru ekspresno reagovao i primenjujući dvostruke aršine, napisao otkaz učiteljici iz Bara Radi Višnjić zbog objave na vajber grupi i poziva na moleban svojim učenicima.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13156 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8005 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7190 pregleda

Kupiću vodenicu i vratiti je crkvi

19. juna 2020. 6517 pregleda