SNP: Vrijeme da RTCG postane nezavisna i objektivna kuća

    2 sedmice pre 94 pregleda Izvor: PV Informer

Socijalistička narodna partija (SNP) uputila je čestiku povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija, svim medijima i medijskim poslenicima u Crnoj Gori.

Istakli su da atmosfera u kojoj rade mediji u Crnoj Gori i dalje nije na potrebnom nivou, te da o tome najbolje svjedoče nerazriješeno ubistvo Duška Jovanovića i pokušaji ubistva Olivere Lakić i Tufika Softića. „Da se u poslednje vrijeme ambijent za rad medija dodatno pogoršava pokazuju napadi na Jelenu Jovanović, Seada Sadikovića, Esada Kočana, itd. Važno je naglasiti da nijedan od ovih slučajeva nije riješen, te da je neophodno da nadležne institucije učine sve kako bi se učinio korak naprijed na tom planu“, saopštili su iz SNP-a. Pored napada i nesigurnosti, dodaju, veliki problem predstavlja i loš ekonomski položaj medija, koji je, ocjenjuju u SNP-u, „veoma često praćen pojavom autocenzure, kao i sve manjom zainteresovanošću za bavljenje istraživačkim novinarstvom“. „Na ovaj dan potrebno je istaći da RTCG još uvijek nije prošla adekvatnu reformu, pa se i dalje ne može smatrati javnim servisom svih građana. Konačno je došlo vrijeme da RTCG postane nezavisna i objektivna medijska kuća, čiji sadržaji i programska šema neće zavisiti od toga koja partija trenutno ima vlast u državi“, naveli su iz SNP-a.

Iz te partije poručuju kako su sigurni da će nova Vlada, uprkos svim teškoćama,vrijedno raditi na podsticanju medijskog pluralizma i medijskih sloboda, kao i na jačanju nezavisnosti medija, jer bez slobodnih novinara i medija nema ni istinskog demokratskog društva.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 21719 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8366 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7693 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7563 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7326 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7293 pregleda
%d bloggers like this: