SNP ŽABLJAK: ORGANIZATORI GREEN FESTA DA ODUSTANU OD PROJEKCIJE FILMA „QUO VADIS AIDA“

    2 meseca pre 213 pregleda Izvor: PV INFORMER

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Poštovani gospodine Vukićeviću, prije svega želimo da Vam se zahvalimo što ste reagovali na naše saopštenje od juče, vezano za filmski festival koji će se održati u Žabljaku. Moramo priznati da nijesmo navikli na Vaše odgovore, bilo u usmenoj ili u pisanoj formi. Brojna saopštenja, kritike, pozivi, molbe i apeli upućeni iz redova SNP-a i cijele žabljačke opozicije nijesu dopirali do Vas sve ovo vrijeme. Očigledno ste navikli da gradite kult nedodirljivosti, pa kada se oglasimo saopštenjem koje na eklatantan način upućuje kritiku Vama, posežete za paušalnim ocjenama istog, nazivajući ga politikantstvom i ubiranjem političkih poena.

Pitamo Vas gospodine Vukićeviću na šta ste konkretno mislili kada ste rekli da se SNP i njen OO u Žabljaku služe neistinama? Zlonamjerna je Vaša zamjena teza kada kažete da je filmski festival rijetka prilika da Žabljak bude dio značajnog umjetničkog svijeta. SNP i njen opštinski odbor u Žabljaku će podržati svaku inicijativu i manifesaciju koja će promovisati Žabljak kao turističku prestonicu sjevera Crne Gore. Ni u jednom trenutku nijesmo rekli da smo protiv održavanja festivala ali svakako izražavamo protest protiv odluke da se na festivalu koji je zamišljen kao promocija ekologije prikazuju filmovi sa ratnom tematikom i koji mogu da izazovu oprečne reakcije kako kod domicilnog stanovništva tako i kod gostiju koji borave na Žabljaku. Ne predstavljajte sebe kao svjetiljku koja obasjava sumornu žabljačku kulturnu scenu a nas sve ostale kao nekoga ko nema sluha za kulturno uzdizanje naše sredine.

Više od svega je porazna činjenica da ste juče dali saopštenje koje je prenio jedan od portala u kojem navodite da ste pozvali organizatore festivala da razmisle o projekciji filma ,,Quo vadis Aida“ a već danas reagujete na drugačiji način, iskazujući punu podršku projekciji istog. Očigledno je da to nije Vaš lični stav i da ste izgubili ulogu domaćina u našoj zajedničkoj kući, odnosno, da ste morali demantovati sami sebe i postupiti onako kako su Vam naložili partijski šefovi iz Podgorice. Kažete da ste i ove kao i svih prethodnih godina finansijski podržali organizaciju festivala, ne ulazeći u izbor sadržaja i programa. Od Vas se očekivalo kao od prvog čovjeka grada da barem skrenete pažnju organizatorima da razmisle o sadržaju istog, osluškujući glas naroda, ili vi po inerciji potpisujete i odobravate sve što se pred Vas donese, čemu smo mogli da svjedočimo, ali o tom drugom prilikom. Spočitavajući nam da nijesmo ni odgledali film, želite da kažete da kritikujemo nešto o čemu nijesmo po Vašem doživljaju stvari dovoljno informisani. Film smo imali priliku da odgledamo i ostajemo pri stavu da isti satanizuje u velikoj mjeri srpski narod i da mu je cilj da predstavi Srbe zapadnom svijetu kao isključivog krivca za sva ratna dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije. Činjenica da je film bio u užem izboru za oskara ne mijenja naš stav.

Nije nam ni u primisli da podgrijavamo nacionalne strasti niti da favorizujemo bilo koju nacionalnu grupaciju, ali naprosto ne želimo da se durmitorski kraj i Crno jezero koriste kao pozornica za prikazivanje filmova koji produbljuju podjele i vraćaju nas u devedesete godine.

Pozivamo organizatora festivala da odustane od projekcije filma ,,Quo vadis Aida“ na Crnom jezeru i da na taj način izbjegnemo dodatno podgrijavanje strasti u špicu turističke sezone.

OO SNP ŽABLJAK

Najnovije vijesti

CEDIS: Milionski projekti u Podgorici

23. septembra 2021. 15:10

Sjutra predstavljanje novih mjera

23. septembra 2021. 12:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26241 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11657 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10895 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10269 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9464 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8966 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8570 pregleda

Dječak se samo prekrstio i skočio

19. avgusta 2021. 8549 pregleda
%d bloggers like this: