SO Pljevlja nije postigla dogovor o izmjeni poslovnika kojim bi se omogućilo elektronsko glasanje

    2 meseca pre 447 pregleda Izvor: vijesti.me

Predstavnici političkih partija zastupljenih u pljevaljskom parlamentu, danas nisu postigli dogovor o donošenju Odluke o izmjenama poslovnika o radu skupštine Opštine Pljevlja, kojom će se omogućiti odbornicima glasanje elektronskim putem, jer su opozicione partije tražile dodatne konsultacije. Sastanak će biti nastavljen sjutra u devet sati.

Kolegijumu Skupštine opštine nije prisustvovao predsjednik Odborničkog kluba Nove Milan Lekić.

Vladajuća koalicija u Pljevljima koju predvodi DPS, tražila je zakazivanje posebne sjednice lokalnog parlamenta, već u petak, na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bila izmjena Poslovnika. U opoziciji smatraju da se ta tačka treba da uvrsti u dnevni red sjednice koja nedavno nije održana nakon što su je odbornici vladajuće koalicije napustili, jer nisu imali većinu zbog odsustva dva odbornika.

Predsjdenik SO Pljevlja Dragiša Sokić kazao je da je današnji sastanak odložen jer jer je opozicija tražila dodatne konsultacije.

„Tražimo sjednicu po hitnom postupku. Ne vidim nikakav razlog da kolege ne podrže ovu odluku po ugledu na državni parlament. Nije mi jasan njihov zahtjev. Ovo su okolnosti koje imaju svoju hitnost i ne vidim ništa sporno da održimo posebnu sjednicu na kojoj bi se razmotrila i usvojila ova odluka, kako bi ona mogla da se primjenjuje nakon što se objavi u službenom listu“, rekao je Sokić Vijestima.

Nacrtom odluke, koji je bila pripemila vladajuća koalicija predviđena se da u slučaju postojanja epidemije virusa covid 19 sjednice lokalnog parlamenta mogu održati na daljinu, uz korišćenje informaciono-telekomunikacione tehnologije.

Odbornik može učestvovati u radu Skupštine opštine na daljinu samo ako je zaražen virusom covid 19, ako se nalazi na bolničkom liječenju ili ako mu je određena samoizolacija.

Odbornik DNP Vladislav Bojović kaže da lokalna vlast pokušava da na sve načine izbjegne ili bar odloži uvođenje prinudnene uprave u Pljevljima.

„Dovijaju se na različite načine da odlože uvođenje prinudne uprave ne razmišljajući o građanima Pljevalja već samo o svojim foteljama. Mi smatramo da ova agonija treba da se riješi u interesu građana“, rekao je Bojović.

Lokalni parlament u Pljevljima više od pet mjeseci nije održao ni jednu sjednicu iako je Statutom predviđeno da se sjednica održava najmanje jednom u tri mjeseca.

“Razlozi zašto nisu održavane sjednice skupštine Opštine je jedan jedini a to je epidemioloka situacija u našoj državi i gradu”, rekao je nedavno odbornik DPS-a Danijel Živković.

Tvrdi i da lokalna vlast ima pun legitimitet te da će nastaviti da radi do lokalnih izbora koji u Pljevljima treba da se održe 2022. godine.

Koalicija koju predvodi DPS ima tijesnu većinu u lokalnom parlamentu, nakon što su tu partiju napustila dva odbornika Predrag Cvijović i Srđan Pivljanin, nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Najnovije vijesti

Jak zemljotres pogodio Kipar

21. januara 2021. 18:04

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13483 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8037 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7211 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6770 pregleda

Kupiću vodenicu i vratiti je crkvi

19. juna 2020. 6534 pregleda
%d bloggers like this: