Šofranac: Napuštam RTCG, Brazil- Novi Zeland mi je posljednji prenos

    1 godina pre 829 pregleda Izvor: Analitika

Sportski komentator Nebojša Šofranac objavio je da mu je današnji prenos košarkaške utakmice Brazil- Novi Zeland posljednji koji je radio na javnom servisu.

Šofranac je razloge za novonastalu situaciju pojasnio na svom Fejsbuk profilu. Objavu kolege Šofranca prenosimo integralno.

“Ovaj meč Brazil-Novi Zeland mi je bio najteži ikad za prenošenje, prenosiš a znaš da ti je posljednji. Bio sam na rasporedu i sad za nas istorijski Crna Gora-Grčka i sve mečeve naših, ali moram da napustim RTCG.

To je vrlo lako moglo da se desi sjutra, ali evo već danas, jer nisam ni znao da treba da prenosim ovaj meč. Prije svega jer je tako blizu naše utakmice istorijske, za koju sam od 8 jutros počeo završnu pripremu, pri čemu sam imao uveče i fudbalsku reprezentaciju, jednostavno nisam računao ni na kraj pameti ovu, zvali su me u 9.58, istrčao sam za tri minuta kao da nekom život zavisi i bez vazduha počeo prenos od trećeg minuta, znam sve o njima pa je to bilo najlakše. Biće da baš to nisam vidio na rasporedu jer sam u petak imao dvije skripte na engleskom od 100 strana i bezbroj podataka, prva za otvaranje SP koje sam prenosio u 2, druga za sjajni istorijat SP od 1950.godine koja je išla u 22. Pritom sam trčao uzživo i na naš radio 98, u emisiji uživo o prvenstvu gostovao.

Juče prvo prenos Italija-Filipini pa pravo na Zlaticu Kom-Sutjeska, pa Sportska subota. Biće da zato nisam vidio samo tu, a radio bih i 10 dnevno kao uvijek, ali postoji nešto drugo.

Ovog ljeta nakon iscrpljujuće sezone bio sam izložen seriji obmana, pri čemu sam tačno 11 puta prekidao jedini godišnji odmor koji uzimam, 11 puta se lomio dan za danom od Budve do Podgorice i nazad, odrekao se masu masu toga na moru, iscrpljivao, a za sve to ne da nisam dobio ništa nego sam čak plaćao taxi 60 eura dnevno, što mi nije nikad nadoknadjeno, tako da sam zbog tih obmana ne samo ostao bez centa, nego prvi put u životu morao i da se zadužim.

Rekli su mi precizno da će od ove plate jučerašnje početi neka nadoknada, a desila se naprotiv najmanja plata u istoriji, neljudskom obmanom, tolika da ne mogu ni dug da vratim, dug stvoren njihovom obmanom.

I u toj klimi stresa mislim da su sve emisije bile na nivou, ali sjutra bih svakako morao reagovati ili najkasnije 16.septembra,a ovako izvjesno sjutra.

Obratiću se cijeloj našoj javnosti da bi saznala kako za 11 prekidanja godišnjeg odmora budete jos nagradjeni stotinama eura minusa, precizno dan po dan.
Mislim da postoji neki zakon o radu, tek pravne korake ću iscrpiti svakako, to je nešto što slijedi od sjutra. Sad da podržimo naše i uživamo u ovoj blokblaster nedjelji, a o prevarantima detaljno sjutra”.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6967 pregleda