Spaić i Rakočević pokreću pitanje raspisivanja konkursa za VDT

    9 mjeseci pre 423 pregleda Izvor: standard.co.me

Članovi Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika profesorica Aneta Spaić i profesor Velimir Rakočević, na sjednici tog tijela zakazanoj za srijedu, pokrenuće i pitanje raspisivanja konkursa za vrhovnog državnog tužioca.

Oni su objasnili za Pobjedu da je ta odluka ušla u zaključke na posljednjoj sjednici i da očekuju da je procedura već pokrenuta.

“Tužilački savjet već je zatražio raspisivanje konkursa. Pitanje je zašto sekretarijat Tužilačkog savjeta nije postupio po zaključku, što bi morali da urade. Svakako ću zatražiti da nam saopšte u kojoj je fazi procedura za raspisivanje javnog oglasa”, kazala je za Pobjedu Spaić.

72084983 2457266267655786 7424403883750850560 n copy

Rakočević                                                                                                                                                                                          Foto: Filip Filipović

Da je ova odluka ušla u zaključke posljednje sjednice Savjeta održane 8. oktobra, potvrdio je Pobjedi i Rakočević, koji kaže da je sada „samo stvar administrativnih procedura“ da se odluka i sprovede.

“To znači da nema potrebe za zakazivanjem nove sjednice Tužilačkog savjeta sa tom tačkom dnevnog reda. Nakon sjednice od 8. oktobra procedura za raspisivanje javnog oglasa trebalo bi da bude pokrenuta po automatizmu. Što se nas tiče, mi smo inicirali proces”, kazao je Rakočević.

I on je najavio da će na sjutrašnjoj sjednici tražiti odgovor u kojoj fazi je procedura, odnosno da li je pokrenut i administrativni proces za konkurs.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6064 pregleda