Španija odobrila izručenje Savovića

    2 godine pre 543 pregleda Izvor: pobjeda-standard.co.me

Španske vlasti odobrile su izručenje Beranca Aleksandra Savovića, koji je u oktobru prošle godine uhapšen u Menasalbasu zbog uzgoja marihuane, saznaje Pobjeda.

Prema pouzdanim informacijama Pobjede, španske vlasti su dozvolile izručenje Savovića ali budući da su granice zbog pandemije korona virusa zatvorene, njegova ekstradicija se može očekivati tek kada bude uspostavljen avio- saobraćaj.

Za sada nije poznato na koliko su španske vlasti osudile Savovića zbog šverca droge.

Njega je španska Civilna garda uhapsila 17. oktobra, sa još tri osobe – dvojicom crnogorskih državljana i osobom iz Sjeverne Makedonije.

U policijskoj akciji, na dva broda a infrastrukturom dizajniranom za uzgoj pronađen je zasad marihuane sa ukupno 2.685 stabljika, takođe i 12.300 eura u gotovini i vozilo koje je korišćeno za izvršenje ovih krivičnih djela.

Istražni timovi pronašli su, prilikom pretresa i različite specifične materijale potrebne za uzgoj marihuane.

Španska policija prikupila je više dokaza, a otkriveno je i da su osumnjičeni preko oglasa tražili u zakup brodove koje su pretvarali u prostore za uzgajanje marihuane u zatvorenom.

Ime Aleksandra Savovića crnogorskoj javnosti je postalo poznato mnogo prije hapšenja u Španiji. O njemu su mediji izvještavali u više navrata zbog ugrožavanja sigurnosti porodice hrvatskog državljanina Igora Tomkića u Beranama, a zbog čega mu je u novembru prošle godine potvrđena kazna od sedam mjeseci zatvora. Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je presudu beranskog Osnovnog suda i odbio kao neosnovane žalbe tužioca i odbrane.

Savović je u julu prošle godine na Instagramu postavio prijeteći video-snimak na kome je u društvu tri muške osobe poručivao da će „svima da vrate“ i to „troduplo“, te da „ne znaju što ih čeka“.

Nakon toga policija je po nalogu tužilaštva u Beranama uhapsila Savovića i on je osuđen je na sedam mjeseci zatvora.

Savović je, zbog paljenja radnje Tomkića takođe osuđen na zatvorsku kaznu, kao i Miloš Radević i Novak Petrić koji su optuženi da su pretukli Tomkića u naselju Dolac. Njima je pritvor ukinut nakon izricanja presude.

Viši sud u Bijelom Polju uvažio je, tokom septembra, žalbu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama, pa je Savoviću kazna za paljenje radnje porodice Tomkić iz Berana preinačena sa 14 na 18 mjeseci zatvora i ta presuda je pravosnažna.

Sud Savoviću nije oduzeo dokumenta, pa je on 28. septembra preko Graničnog prelaza Debeli brijeg napustio Crnu Goru i domogao se Španije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


PV Informer
%d bloggers like this: