SPC: Amfilohije otežano diše uz bol u grudnom košu

    1 mesec pre 320 pregleda Izvor: standard.co.me

Prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija primijećeno je da malo otežanije diše uz bol u grudnom košu, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske. Ističu da nije priključen na respirator i koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju.

Odmah su urađene sve analize. Takođe, i skener plućne arterije i skener pluća. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediostinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osjetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseioničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima”, navode oni.

Skener pluća i plućnih arterija je pokazao da nema tromboze a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti.

“Nalaz na srcu je takođe dobar. I u narednom periodu, kao i do sada ćemo uredno i detaljno izvještavati o svim promjenama u vezi sa zdravstvenim stanjem mitropolita Amfilohija koji se od 6. oktobra nalazi na bolničkom liječenju od bolesti uzrokovane koronavirusom”, poručuju iz MCP.

Amfilohije je bio pozitivan na koronavirus, a potom je dobio upalu pluća. Tokom liječenja od korone Amfilohije je primao i lijek remdesivir, a o njemu 24 sata brine tim ljekara Pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gore.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6952 pregleda