Spekulacije o smrti Amfilohija

    1 mesec pre 497 pregleda Izvor: cdm.me

Srpski mediji objavili su večeras da je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije preminuo. Međutim, iz Mitropolije crnogorsko primorske demantuju te navode i tvrde da je stanje mitropolita nepromijenjeno u odnosu na danas, kada su saopštili da otežano diše i da ima bolove u grudima.

Takođe, večeras od 20 časova su društvenim mrežama kružile informacije da je Amfilohije preminuo.

Nakon što su srpski mediji Novosti, Kurir, Direktno objavili vijest o smrti Amfilohija iz MCP-a je ubrzo stigao demant.

“Povodom dezinformacija koje se pojavljuju u vezi sa zdravstvenim stanjem mitropolita Amfilohija obavještavamo javnost da je u odnosu na današnji izvještaj nepromijenjeno. Problem koji je napravio pneumomediostinum . vazduh u sredogruđu je pod nadzorom ljekarskog tima koji od samog početka bolesti visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija se brine o njegovom oporavku”, saopštili su iz MCP.

Ranije danas je saopšteno da je prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija primijećeno je da malo otežanije diše uz bol u grudnom košu. Ističu da nije priključen na respirator i koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju.

Amfilohije je bio pozitivan na koronavirus, a potom je dobio upalu pluća. Tokom liječenja od korone Amfilohije je primao i lijek remdesivir, a o njemu 24 sata brine tim ljekara Pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gore.

Najnovije vijesti

Gorivo skuplje od utorka

05.12.2020 09:14

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6981 pregleda