SPP sa 300 glasova želi da dijeli političke lekcije

    1 sedmica pre 349 pregleda Izvor: PV Informer

Građani bošnjačke nacionalnosti u Crnoj Gori su nedvosmisleno na izborima 30. avgusta pokazali ko je njihov legitimni politički predstavnik. Dajući Bošnjačkoj stranci skoro 16.500 glasova, potpuno je jasno ko može i ko ima političku težinu da govori u ime bošnjačko- muslimanskog naroda.

Međutim, ovih dana imamo priliku da vidimo da se javljaju i politički marginalci, poput Stranke pravde i pomirenja (SPP), koja sa svojih 300 glasova u Crnoj Gori želi dijeliti političke lekcije.

Ova partija i njen lider,bez ilakvog legitimiteta, danas daju sebi za pravo da Bosnjake dijele na podobne i nepodobne, na lojalne i nelojalne, po svojoj mjeri.

Podrška koju je BS dobila na ovim izborima, govori da su u nama prepoznali jedine legitmne predstavnike koji su doprinijeli da se zastupljenost bošnjačko-muslimanskog naroda višetruko poveća u institucijama.

Pitamo SPP da li im i to smeta, kao što je smetalo i nekim pojedincima iz prosrpskih partija , to što Bosnjaci i drugi manjinski narod koriste institut srazmjerne zastupljenosti?

Da li Vam to možda smetaju evropske tekovine koje baštinimo i članstvo Bošnjačke stranke u najjačoj evropskoj političkoj porodici – EPP i podrška koju BS ima i prije i posle izbora iz tih najuticajnijih evropskih krugova.

Mi ćemo istrajati na podršci evropskoj politici u Crnoj Gori i podršci našoj državi u pravcu euroatlanskih integracija i podržaćemo sve procese koji vode u tom pravcu.

Na kraju, sa najdubljom indignacijom odbacujemo sve klevete i optužbe koje stižu od SPP, ali i od njihovih partnera, kako političkih, tako i medijskih.

Sva imovina stečena u prethodnom periodu, lako je provjerljiva. Bošnjačka stranka poziva nadležne na utvrđivanje porijekla svačijeg imetka u Crnoj Gori, te ce u tom smislu, podržati i Zakon o porijeklu imovine, kao i sve druge zakonska rjesenja u cilju uredjivanja te oblasti.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6625 pregleda