SPP: Svaki glas koaliciji DPS je bačen glas, ne kriju da će biti katastrofalno poraženi bez ikakve mogućnosti postizborne koalicije sa bilo kim

    2 godine pre 4468 pregleda Izvor: PV Informer

Poštovani sugrađani,

Izbori u nedelju su jedna od vjerovatno posljednjih šansi koja se pružila građanima Pljevalja da kreiraju svoju sudbinu, očuvanje života u gradu pod Golubinjom i u konačnici razvoj.

Decenije kolonijalnog odnosa zvanične Podgorice čije posljedice su ovaj grad i ovu opštinu dovele do ruba fizičke egzistencije kao i poltronski odnos pljevaljskih institucija prije svega lokalnog parlamenta dosadašnjih predstavnika građana (sa malim ličnim izuzecima) moraju prestati, u protiv nas neće biti.

Stranka pravde i pomirenja je u proteklih 15 dana jasno i precizno predstavila svoj program i namjere koji su prije svega zasnovani na realnim parametrima a zatim na odlučnosti da zaštiti zdravlje i resurse građana Pljevalja.

Nudimo jasan i odlučan stav građanima Pljevalja od koji nećemo odustati i koji će biti prioriteti sve do ostvarenja istih. Otkup vlasništva kompanije Jakić, pokretanje proizvodnje, preusmjeravanja 50% dobiti te viskoprofitabilne kompanije kao i inostrani menadžment u njoj rješava veliku većinu problema građana Pljevalja. Nezaposlenost kao osnovni prioritet zadržavanja omladine, strateškog uvećanja lokalnog budžeta od 7-10 miliona eura od koncesija i dobiti kompanije koja bi predstavljala realno pokriće za brojne projekte od infrastrukture na gradskom i seoskom području, podrške poljoprivredi, sportu, kulturi, obrazovanju…Inostrani menadžment bi eliminisao partijsku, nacionalnu , rodbinsku ili bilo kakvu drugu diskriminaciju pri zapošljavanju ne samo u toj kompaniji već i u svim drugim na teritoriji opštine Pljevlja jer otvaranje 1.000 radnih mjesta koje realno mogu da se zaposle u kompaniji Jakić eliminiše nezaposlenost u gradu pa bi stručnost prije svega bila kriterijim zapošljavanja jer su nam ljudski resursi u opštini jako mali, na žalost.

Drugi fokus naših zalaganja je bio trovanje naše djece tj. konačna izgradnja toplifikacije grada.

Za oba prijedloga smo ponudili jasno rješenje – ultimativni zahtjev Vladi Crne Gore kroz lokalni parlament uz jasne rokove za odgovor Vlade – do prve naredne sjednice Vlade. Uzimajući u obzir sve okolnosti koje vladaju u našoj državi u posljednjih 30 godina, tutorskog odnosa zvanične Podgorice, katastrofalnog uništavanja životne sredine i zdravlja građana u Pljevljima argument koji ćemo koristiti u slučaju ignorisanje oba dva zahtjeva biće blokada Termoelektrane u Pljevljima.

Pljevlja se nalaze u sudbonosnom periodu – očuvati život i zdravlje građana ili staviti tačku na život u ovoj opštini.

Naša odluka je da učinimo sve kako bi ovaj grad i ova opština imali svoju budućnost. Na građanima Pljevalja je odluka hoće li krenuti ovim putem ili će nastaviti kao do sada do potpunog demografskog sloma koji je u tom slučaju neizbježan. Niti jednog glasača nismo ucjenili niti ponudili novac da glasa za svoj grad, za svoje selo, da vratimo ono što je naše, za sve građane Pljevalja bez obzira na vjersku, nacionalnu ili političku pripadnost, ZA BUDUĆE GENERACIJE.

Na kraju želimo uputiti poruku Bošnjacima koji su dominantno na udaru koalicije DPS i Bošnjačke stranke. Dosadašnja vladajuća struktura i kvazi Bošnjačka elita u liku i djelu desetak osoba koji su ucjenjivali, strašili i kupovali našu bošnjačku omladinu, koja je godinama ucjenjivala i ponižavali Bošnjake je prošlost u ovom gradu. Njihov politički poraz ni oni sami ne kriju. Prioritet koji su sebi dali je samo jedan – zaključati cijeli narod uz svoju poraženi koaliciju kako bi ga naredne četiri godine za svoje nečasne radnje. Toga svaki Bošnjak mora biti svjestan. Sve ostalo je demagogija i laž.

Politika SPP u Pljevljima kod običnih građana svih nacionalnosti ali i kod većine političkih partija prepoznata je kao progresivna i dobronamjerna za ovaj grad. Ostaje da se vidi, koliko će građana Pljevalja podržati naše zahtjeve 23. oktobra. Mi smo svoje odradili. Sa jako malo resursa, sa smiješnim finansijama ali sa jasnim i preciznim stavovima i namjerama predstavili smo svoj program.

Odluka je na građanima Pljevalja kojim putem žele da idu. Da li su vam važniji intresi Podgorice, Beograda ili Sarajeva ili vam je važnije zdravlje djeteta, briga o starim i nemoćnim, zadržavanje omladine, prosperitet grada i sela.

U svakom slučaju, našem gradu, našim selima, našim sugrađanima, želimo svako dobro.

Da vratimo naše.

Za buduće generacije.

Broj 4. Stranka pravde i pomirenja Opštinski odbor Pljevlja