Spremite se za zimske uslove vožnje

    2 sedmice pre 363 pregleda Izvor: rtcg.me

Dolaze hladni, zimski mjeseci i potrebno je pripremiti vozila za otežane uslove vožnje. Dobra priprema znači da će vozilo biti pouzdano i funkcionalno i na veoma niskim temperaturama.

Zakonom je obavezno da sva četiri pneumatika budu sa zimskom šarom čija je dubina veća od 4 milimetra. U prtljažniku moraju biti lanci za pogonske točkove.

Ovo će saobraćajna policija posebno kontrolisati na sjeveru Crne Gore i u višim predjelima zemlje gdje su snijeg i led na kolovozu česta pojava zimi. Da biste u hladnim danima izbjegli stres i stizali na vrijeme tamo gdje ste krenuli, prije svega morate imati ispravan sistem paljenja motora.

Ako niste sigurni da je akumulator u potpunosti ispravan trebalo bi da u nekoj majstorskoj radionici provjerite njegovo stanje. Kažu da „baterija stari ljeti, a umire zimi“.

Kod novijih vozila lampica, koja signalizira problem sa akumulatorom, će se prije upaliti nego ona kod starijih automobila.

Vlasnici benzinskih automobila obavezno bi trebalo da provjere stanje svjećica, a vlasnici dizelaša stanje grijača paljenja ukoliko sumnjaju u njihovu ispravnost.

U vozilu je dobro imati i nekoliko dragocjenih tečnosti. Vlasnici dizel automobila trebalo bi da koriste tečnost protiv zgušnjavanja goriva. Poznato je da dizel na veoma niskim temperaturama mijenja svoje karakteristike.

Na ovu pojavu su posebno osjetljivi novi automobili koji imaju brizgaljke sa 10 do 15 mikro otvora za fino raspršavanje goriva u cilindrima. Ako se dizel zgusne, ubrizgavanje postaje nemoguće i motor ne može da radi.

U tom slučaju vozilo treba odšlepati u toplu garažu gdje će se povratiti svojstva goriva. Najbolje je sipati tečnost protiv zgušnjavanja dizela kada se sipa gorivo u rezervoar. Na pakovanju je uputstvo za upotrebu. Tečnost za rashlađivanje motora, odnosno antifriz, je još jedna veoma bitna stavka.

Svi vlasnici vozila koji žive u predjelima, gdje su zime hladne, znaju da u sistem za hlađenje motora nikako ne smiju da sipaju običnu vodu. Na ekstremnom minusu ta voda zaledi i može doći do pucanja glave i bloka motora i oštećenja još nekih osnovnih sistema u vozilu.

Šteta bi bila velika, a troškovi popravke možda i na granici isplativosti.

Dakle, prije zime treba sipati antifriz u sistem hlađenja motora ili provjeriti stepen smrzavanja antifriza koji je već u sistemu. Vijek trajanja rashladne tečnosti je otprilike četiri godine. Uz pomenute, trebalo bi imati i tečnost za odleđivanje stakala da se na parkingu ne bi predugo bavili uklanjanjem leda sa prozora. Takođe, u sistemu za čišćenje vjetrobranskog stakla treba imati tečnost koja ne smrzava na niskim temperaturama.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 30992 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 13227 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12587 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 12095 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12053 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11377 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10767 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10637 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9131 pregleda
%d bloggers like this: