Спровођењем идеја Демократске Црне Горе град би се отворио у свим правцима

    2 sedmice pre 1229 pregleda Izvor: PV Informer

– Интензивним радом и ангажовањем прије свега, Туристичке организације, Пљевља би могла постати идеално мјесто за развој како планинског, тако и сеоског, здравственог, вјерског и културног туризма. Пљевља би тиме постала мјесто разноврсних туристичких понуда, модерног и традиционалног карактера- казао је члан пљеваљских Демократа, Лука Цвијетић.

Валоризацијом планине Љубишње, као и изградњом путне инфраструцтуре омогућио би се зачетак туристичког развоја. Сеоски туризам фокусиран првенствено кроз етно села омогућио би значајну интеграцију сектора пољопривреде и туризма.

Због веома повољног положаја, Цвијетић истиче да би наша општина би требало да ојача сарадњу са другим општинама, кроз упознавање са тамошњим радом туристичких организација, њихових планова, понуда и пројеката.

– Данас готово да немамо ниједан производ који би приказао нашу богату културну баштину. Изградња лапидаријума на локалитету Муниципијум С, омогућио би његову константну презентацију. Спровођењем археолошких истраживања на тврђавама Кукањ и Козник као и њиховом евентуалном рестаурацијом и реконструкцијом приказао би се један сегмент средњовјековне стварности сваком посјетиоцу- тврди он.

Даље наводи да би се, конзервацијом старих кућа у Пљевљима од којих су неке старе и 200 година, добила атрактивна туристичка понуда у самом језгру града. Модернизацијом Туристичке организације, у виду организованијег маркетинга, презентовања и спровођења поменутих рјешења у сектору туризма могло би се запослити неколико стотина Пљевљака.

Милица Ковачевић, такође чланица Демократа Пљевља, казала је да би пољопривредном развоју у великој мјери допринос дало јачање планинског и сеоског туризма, захваљујући којем би могли да се пласирају пољопривредни производи, нарочито они карактеристични за овај крај.

– Велика подршка пољопривредницима била би у отварању откупних станица, како би се што лакше пласирали производи. Повећање цијена откупа, као и отварање мини индустријских постројења за прераду хране у сарадњи са министарством пољопривреде били би од интереса не само за грађане Пљеваља, већ и Црне Горе- сматра Ковачевић.

Олакшице при плаћању пореза на земљу, санирање путне и водоводне инфраструктуре, тврди она, морају бити први корак у рјешавању основних проблема пољопривреде.

Увођењем ових мјера, наглашава Ковачевић, створила би се могућност за проширење производних капацитета и настанак крупних газдинстава, која би преузела своју улогу као један од темеља економије и отварања радних мјеста.

– Спровођењем идеја Демократске Црне Горе град би се отворио у свим правцима, од традиционалног до модерног, чиме би се допринијело да Пљевља добију статус града константне интеракције, града који се посјећује умјесто онога што је сад – град из кога се искључиво одлази- поручили су из пљеваљског одбора Демократа.  

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 25 . JANUAR

24. januara 2022. 22:56

Francuska prejaka za Crnu Goru

24. januara 2022. 22:04

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33240 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14474 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13888 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13619 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12757 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12256 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12056 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11940 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10854 pregleda
%d bloggers like this: